Au furat clopotul din cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Floreşti riscă să fie arestaţi pentru 29 de zile, după ce în cursul zilei de luni, au furat un clopot aflat în capela cimitirului din Floreşti, în scopul de a-l comercializa la fier vechi.

Clopotul în valoare de 6.500 de lei a fost găsit de poliţişti în cartierul Someşeni, cântăreşte aproximativ 40 de kilograme şi a mai fost furat o dată, în urmă cu un an.

Achetatorii au stabilit că în noaptea de duminică/luni, după oficiere slujbei de înmormântare la cimitirul din Floreşti, care aparţine de Parohia Ortodoxă „Sfântul Dumitru“, doi tineri au furat clopotul.

În urma cercetărilor s-a stabilit că este suspecţi în comiterea furtului sunt Dezideriu Nicolae V., în vârstă de 21 de ani şi Lucian K., în vârstă de 23 de ani, ambii din Floreşti.

După identificarea acestora, poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit preotului paroh Dumitru-Marcel Andreica, hoţii sunt rromi din Floreşti. „Au spart geamul din spatele capelei şi au furat clopotul pe care de curând l-am adus de la reparat. Clopotul a fost furat şi anul trecut, iar atunci i s-a rupt limba. Nu e greu şi poate fi dus de două persoane. Cred că ar avea undeva la 40 de kilograme. E totuşi un clopot de cimitir“, a declarat părintele.

Preotul mai spune că în cazul acestui clopot, nu a fost montat sistemul de declanşare automată. „Avem clopote care se declanşează prin buton şi de la calculator, la cele două biserici. În cimitir nu e nevoie pentru că aici clopotul se bate doar atunci când e înmormântat mortul. Cred că au vrut să-l ducă la fier vechi pentru că e din bronz. Nu-mi vine să cred că se poate fura chiar şi din cimitir“, a spus preotul Andreica.

Tinerii sunt acuzaţi de furt calificat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite