Cluj: Au traversat ţara pe biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Au traversat  ţara pe biciclete
Cluj: Au traversat ţara pe biciclete

35 de elevi clujeni au parcurs pe biciclete aproximativ 800 de kilometri, din Cluj-Napoca până în Delta Dunării. Excursioniştii se vor întoarce la Cluj, sâmbătă, 1 august, după două săptămâni în care nu s-au despărţit de bicilete.

Membrii expediţiei pe biciclete, elevi ai Colegiului Unitarian „Janos Zsigmond” din Cluj, au ajuns la Tulcea marţi, 21 iulie. Pe traseu au avut grijă să se odihnească şi au făcut popasuri la fiecare zece kilometri.

Sunt însoţiţi de cinci maşini, pline cu provizii şi haine de schimb, şoferii având grijă pe şosele să le facă loc printre celelalte autovehicule şi să-i protejeze. Au dormit o noapte în Tulcea apoi s-au îmbarcat spre Delta Dunării, unde au stat trei zile. Nici în Deltă nu au abandonat bicicletele, parcurgând pe roţi traseul Sulina-Sfântu Gheorghe, pe malul marii.

„A fost extraordinar. Nu ne-am aşteptat să vedem zone practice neatinse de oameni”, a declarat Anita Szekely, unul dintre organizatori, fostă elevă a Colegiului Unitarian „Janos Zsigmond” din Cluj.

Vrem să lase jocurile pe calculator
Profesorul preot Zsolt Solymosi, organizatorul expediţiei, a precizat că unul dintre scopurile acestor “plimbări” este de a-i scoate pe copii la aer, de a-i scăpa de capcana calculatorului în faţa căruia petrec ore în şir cu diverse jocuri virtuale.


Citiţi mai multe mâine dimineaţă în cotidianul Adevărul

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite