Atenţie la bancomate! Vezi aici o nouă metodă de operare a hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri - doi din Neamţ şi un clujean - au fost prinşi, ieri dimineaţă, în timp ce montau dispozitive de reţinut bani pe un bancomat din Cluj-Napoca.

Trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani au fost prinşi în flagrant, ieri, în timp ce montau dispozitive cu benzi dublu adezive pe fanta pe unde ies banii a unui bancomat din cartierul Grigorescu, din municipiului Cluj-Napoca. Potrivit poliţiştilor clujeni, flagrantul a avut loc la un bancomat BRD, cele trei persoane fiind supravegheate, în ultimele luni, de oamenii legii. Cei trei au fost audiaţi de poliţiştii clujeni, care au cercetat, în cursul dimineţii de ieri, locul infracţiunii.

Potrivit poliţiştilor, tinerii au amplasat, în ultimele luni, dispozitive dublu adezive, care urmau să reţină bancnotele clienţilor care utilizau bancomatul, la minimum trei ATM-uri din oraş. „Cercetările continuă. Cauza a fost preluată de către DIICOT. Suspecţii din Neamţ sunt cercetaţi în stare de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă", a declarat Gina Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj. Cel de-al treilea suspect, din Cluj, este cercetat în stare de libertate. Poliţiştii clujeni susţin că cei trei au verificat de mai multe ori, săptămâna trecută, bancomatele, pentru a vedea dacă au rămas bancnote lipite în dispozitivul montat de ei cu bandă dublu adezivă. Prejudiciul stabilit până în prezent este de peste 5.000 de lei.

Cei trei tineri sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă pedeapsa cu închisoarea de la un an la cinci ani.

Poliţiştii avertizează

În cazul în care utilizaţi bancomatul şi, în timpul operaţiunilor specifice de retragere de bani, observaţi vreo neregulă (cardul nu este recunoscut, nu primiţi bancnote în valoarea pe care aţi tastat-o etc), poliţiştii recomandă să nu părăsiţi bancomatul şi să cereţi ajutor prin numărul de telefon afişat pe ATM de la un angajat al băncii.

Care era metoda de operare a infractorilor

Infractorii montau pe fanta pe unde ies banii a bancomatului un dispozitiv cu dublă bandă adezivă. Astfel, atunci când clienţii băncii încercau să scoată banii, constatau că nimic nu ieşea din bancomat, întrucât bancnotele rămâneau în dispozitivul montat ilegal. În acel moment, bancomatul era scos automat din funcţie, iar pe ecran apărea un mesaj de eroare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite