Atenţie infractori, locatarii veghează! Vezi cum o familie a prins un hoţ în flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clujean, alături de soţia şi fiul lor, au prins un hoţ de fier vechi tocmai în curtea proprie. Un hoţ a pătruns într-o curte comună din Grigorescu, de unde a furat jumătate dintr-o poartă metalică. Când a revenit pentru a fura cealaltă jumătate, unul dintre proprietari, ajutat de familie şi vecini, l-a prins şi l-a dat pe mâna Poliţiei.

Hoţului i s-a organizat un adevărat flagrant delict, pus la cale de familia căreia i-a fost furată o jumătate din poarta grea de circa o sută de kilograme, dar şi de vecina care locuieşte la un etaj superior. Totul s-a întâmplat marţi dimineaţă, în cartierul Grigorescu.

Hoţul, Simion Vasile Crişan, un bărbat în vârstă de 54 de ani din localitatea clujeană Aşchileu, a tatonat zona cu mult timp înainte de a da lovitura. Vecina care locuieşte deasupra familiei Bota, ai cărei membri l-au surprins şi reţinut pe hoţ până la apariţia poliţiştilor, l-a observat de mai multe ori pe geamul apartamentului cum dădea târcoale curţii blocului, unde e depozitată poartă, compusă din două bucăţi, dar şi alte materiale care aparţin locatarilor.

„Vecina ne-a spus că o persoană străină tot intră în curte şi se uită la ce avem noi aici”, povesteşte Neli Bota, soţia lui Iuliu Bota, locatarul care l-a prins pe hoţ. Luni, infractorul a reuşit să sustragă o parte a porţii, pe care a valorificat-o. Marţi, în jurul orei 8.30, bărbatul a revenit în curtea imobilului, cu intenţia de a mai sustrage cealaltă bucată, dar a fost prins de proprietarul, deja pus în gardă cu privire la obiceiurile hoţului de vecină.

image

„Soţul meu a ieşit din casă cu fiul nostru şi atunci l-au observat pe infractor că fură poarta. Am ieşit şi eu când am auzit că strigă şi mi-am dat seama ce se întâmplă”, ne-a povestit clujeanca. Se pare că hoţul nu a opus rezistenţă şi a stat „cuminte” până la apariţia agenţilor.

„L-am întrebat dacă tot el ne-a furat şi o sobă de rumeguş, deoarece în trecut am rămas şi fără asta. Mi-a spus ironic că «aia a fost de mult»”, ne-a mai povestit femeia. „Era un bărbat care semăna cu un boschetar, dar nu era ţigan. Nici nu vorbea urât. Înainte să îl ducă poliţia, m-a întrebat dacă nu am să îi dau o ţigară”, a completat Neli Bota.

A vândut poarta cu 200 de lei

Poliţiştii au stabilit că hoţul, Simion-Vasile Crişan, a pătruns pe proprietatea clujeanului profitând de faptul ca poarta de acces în curtea imobilului respectiv era închisă, dar neasigurată, şi a sustras o poartă metalică pe care  a valorificat-o la un centru de colectare a deşeurilor feroase.

„A dus poarta la un punct de colectare al fierului vechi. Soţul meu a mers acolo cu poliţia, pentru a o recupera. Acolo au aflat că hoţul a primit 200 de lei pe poartă. Eu mă întreb cum a ridicat poarta să o pună în cărucior, deoarece e foarte grea. Trei bărbaţi s-au chinuit să o ridice şi să o aducă înapoi acasă”, ne-a povestit Neli Bota. Hoţul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat in formă continuată.

„ Soţul meu a ieşit din casă cu fiul nostru şi atunci l-au observat pe infractor că fură poarta” - Neli Bota, locatară

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite