Un zid de pe strada Şt. O. Iosif stă să cadă. Aşteptaţi primul mort?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zidul de pe Şt. O. Iosif (stânga) pare că se poate prăbuşi în orice secundă/ Foto: Caius Raţiu
Zidul de pe Şt. O. Iosif (stânga) pare că se poate prăbuşi în orice secundă/ Foto: Caius Raţiu

Un zid de pe strada Şt. O. Iosif, din centrul oraşului, este foarte înclinat, iar experţii tehnici susţin că el reprezintă un pericol pentru trecători. Clujenii ce locuiesc pe Şt. O. Iosif spun că toată lumea se fereşte de acel zid şi că nu-şi lasă copii să treacă pe acolo de teamă să nu se întâmple vreo nenorocire.

După ce luna trecută un balcon de pe strada Universităţii, din centrul Clujului, a căzut şi a rănit doi copii şi două tinere, un expert tehnic atrage atenţia, pe site-ul www.domnuleprimar.ro, asupra unui zid de pe strada Şt. O.Iosif, tot în Centrul Clujului, care reprezintă un pericol pentru trecători. Expertul este prof. univ. dr. inginer Eugen Panţel care spune că la numerele 1-3 ale străzii Şt.O.Iosif se află un zid foarte înclinat. Acolo este şi sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Cluj-Napoca şi un cămin pentru vârstnici.

Zid periculos în Centrul Clujului

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA ZIDUL

Inginerul a trecut prin zonă şi a observat starea de degradare în care se află acea structură. „Am făcut această sesizare pentru că zidul e un pericol pentru oameni. E foarte înclinat şi nu mai poate fi consolidat. Singura soluţie este demolarea lui până nu se întâmplă vreo nenorocire", afirmă inginerul, care are un atestat de expert tehnic recunoscut de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Merg pe mijlocul străzii“

Localnicii din zonă spun că nu trec pe trotuarul de lângă zid pentru că se tem să nu cadă pe ei şi preferă să meargă pe stradă după ce se asigură că nu sunt maşini. Unul dintre cei care locuiesc şi muncesc pe strada Şt. O. Iosif este Ioana Chira. Ea stă în blocul de la numărul 6 şi spune că toată lumea se fereşte de acel zid. „E foarte periculos. Îmi este teamă când îmi vine nepoţelul în vizită să nu se întâmple ceva. Şi nu numai nepoţelul meu trece prin apropierea zidului, ci şi alţi copii. Zilnic văd copii mergând şi întorcându-se de la şcoală. De ce nu se face nimic? Trebuie să se întâmple o nenorocire ca cineva să ia atitudine?", afirmă Ioana Chira.

Ea ştie că acel zid e în proprietatea Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Cluj-Napoca. „Nu mi se pare normal ca administraţia locală să te pună să reabilitezi faţadele clădirilor vechi din buzunarul propriu, iar când vine vorba ca primăria să dea exemplu... nu face nimic. Mereu merg pe mijlocul străzii fiindcă pe partea cealaltă nu este trotuar. Au modernizat strada de o lună şi ceva şi nu înţeleg de ce nu au lăsat trotuar", adaugă clujeanca.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite