Astăzi ce echipă alegi, Mister?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpitanul Cadu va avea din nou de muncit în faţa atacanţilor braşoveni
Căpitanul Cadu va avea din nou de muncit în faţa atacanţilor braşoveni

Andrea Mandorlini este cel mai imprevizibil antrenor din Liga 1, la fiecare meci trimiţând în teren o echipă mult schimbată faţă de partida anterioară. Niciunul dintre fotbaliştii „vişinii“ nu este sigur de postul de titular, italianul fiind adeptul rotaţiei jucătorilor

La CFR Cluj, indiferent că te numeşti Yssouf Kone, Sixto Peralta, Lacina Traore sau Nicolae Dică, nu poţi fi sigur de un post de titular. În mod firesc, acest lucru ar trebui se explice prin valoarea apropiată a jucătorilor, dar Mandorlini este un antrenor atipic pentru campionatul românesc. De când a preluat formaţia din Gruia, italianul a trimis la fiecare meci echipe schimbate faţă de partida anterioară.

„Rotaţia jucătorilor este benefică. E important ca toţi componenţii unei echipe să fie mereu în priză, să rămână concentraţi. Fac schimbări la fiecare meci, pentru că am un lot bun, cu jucători de valori apropiate“, a declarat Mandorlini în câteva rânduri.

Încearcă să-şi surprindă adversarii prin acest procedeu

Dacă majoritatea tehnicienilor din România au obişnuit microbiştii cu o formulă de echipă standard, italianul CFR-ului nu intră în acest tipar. Imprevizibilul Manorlini a devenit subiect de discuţie chiar şi în vestiar, între jucători. Chiar căpitanul Cadu, un titular incontestabil la toţi antrenorii care l-au pregătit de când este la CFR, a glumit pe seama faptului că ar putea fi rezervă la meciul de azi, de la Braşov.

„Mă simt în formă, sunt montat să obţinem cele trei puncte. Totuşi, poate asta nu mă ajută cu nimic, dacă o să stau pe bancă“, a glumit acesta după un antrenament, conform dezvăluirilor unui coechipier de-al său. Filosofia lui Mandorlini este însă simplă : acesta se bazează pe argumentul că adversarii pot citi mult mai greu jocul.  Se bazează pe un schelet de numai trei jucători, Claro, Cadu şi Culio, care au fost titular în toate partidele, cu excepţia căpitanului, suspendat pentru meciul cu Dinamo.

Cine intră la Braşov?

În această seară, la ora 20.00, clujenii vor juca la Braşov, cu echipa lui Viorel Moldovan, în cadrul etapei a 24-a din Liga 1. Atmosfera este plăcută în vestiarul din Gruia, după victoria din etapa trecută cu Pandurii şi remiza obţinută pe terenul lui Dinamo, care oferă prima şansă la calificarea în finala Cupei României.

În tur, jucătorii antrenaţi de Toni Conceicao s-au impus cu 2-1 prin golurile lui Dubarbier şi Cadu, reuşita braşovenilor aparţinându-i lui Alcantara, care a înscris în proprie poartă. Echipa probabilă pe care o va trimite diseară Mandorlini în teren este următoarea: Claro- Tony, Cadu, Alcantara- Veloso- Culio, Mureşan, N. Dică, E. Dică- Bud, Kone

Mureşan l-a ironizat pe Colţescu

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a comentat pe un ton ironic delegarea lui Sebastian Colţescu la partida din această seară. Acesta a declarat despre „fluieraş“ că este bodyguardul clubului pe care-l conduce: „Sincer, nu mi-e frică de echipa Braşovului cum îmi e de acest Colţescu. Este singurul arbitru care-mi provoacă un discomfort. Era să se arunce pe geam după un meci în care n-a dat vreo 3 penalty-uri împotriva echipei braşovene după partida cu Mediaşul, de anul trecut“, a spus acesta.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite