Asta e adevărata valoare a CFR-ului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Deac a fost mereu în umbra adversarilor de aseară
Ciprian Deac a fost mereu în umbra adversarilor de aseară

Jucătorii CFR-ului s-au resemnat cu faptul că au fost eliminaţi din Europa League şi au declarat că atât poate echipa în acest moment. Meciul cu danezii de la FC Copenhaga le-a spulberat orice speranţă de calificare în primăvara europeană

După o prestaţie superbă în sezonul trecut al Champions League, acum CFR a fost eliminată din a doua competiţie valorică a Europei. În cinci meciuri din grupă, echipa clujeană nu a reuşit să obţină decât trei puncte şi a înscris mult prea puţin pentru o formaţie care doreşte să continue parcursul european şi în primăvara anului viitor. Cu numai patru goluri înscrise şi de două ori mai multe primite, aventura europeană din acest sezon s-a terminat în ţara lui Hamlet. 

După un început furibund, cu o victorie fără prea mari emoţii în meciul de debut al grupei K, pe teren propriu cu FC Copenhaga, CFR dădea senzaţia că nu va avea nicio problemă în a se califica în şaisprezecimile competiţiei, cel puţin de pe poziţia secundă, favorita certă pentru câştigarea grupei fiind PSV Eindhoven. Calculele hârtiei au fost, însă, răsturnate de evenimentele de pe teren. „Vişiniii” nu au mai obţinut niciun punct în următoarele patru întâlniri şi au ratat şansa de a continua. Aseară, la Copenhaga, CFR a arătat ca o echipă obosită, fără motivaţie, care a venit precum mielul la tăiere.

Elevii suedezului Stale Solbakken au zburdat pe teren şi uneori au dat impresia de echipă sud-americană, care ştie foarte bine să ţină mingea. Nuno Claro, portarul pe care Mandorlini l-a titularizat în dauna lui Peskovici, bosniac care a avut prestaţii foarte bune în ultima perioadă, a gafat nepermis, la ambele goluri ale danezilor. Dacă la prima reuşită a fost mascat, la şutul lui N’Doye, de la 30 de metri, din lovitură liberă, nu are nicio scuză. Mingea a trecut pe sub el şi CFR nu a mai avut forţa să revină pe tabelă.

„Atât putem în acest moment”


La finalul partidei, fundaşii laterali ai clujenilor, Tony da Silva şi Cristian Panin, şi-au cerut scuze şi au spus că aceasta e valoarea echipei: „Trebuie să ne concentrăm pe campionat, dar şi pe Cupa României, după această eliminare din cupele europene. E păcat că nu am mers la fel de bine ca la început şi în Liga Europa. Ăsta e fotbalul şi trebuie să luăm doar ce a fost bun din aceste meciuri şi să folosim în Liga I. Oricum, campionatul a fost mereu obiectivul principal, deci trebuie să jucăm în forţă acolo”, a spus Tony, completat pe Panin:

„Am încercat, dar atât am putut. Aceasta este valoarea echipei în acest moment. Suntem conştienţi că puteam obţine mai mult din această grupă, dar ne pare rău că nu am reuşit”, a spus acesta. CFR îşi va lua adio de la Europa League pe data de 16 decembrie, în faţa propriilor suporteri, cu PSV Eindhoven.

„Am simţit o diferenţă de motivaţie între cele două echipe. Nu am fost prea bine organizaţi”
Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite