Artiştii plastici clujeni vor avea din toamnă unde să expună: în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi până în prezent artiştii plastici clujeni nu aveau puse la dispoziţie spaţii în care să îşi expună lucrprile, din toamnă vor avea udne: pe vitrinele magazinelor nefuncţionale din Cluj-Napoca.

Ideea a creat, astfel, un proiect unic în ţară, care va fi lansat de Primăria municipiului şi de Fundaţia AltArt şi se va intitula „Oraşul vizibil”. „Vom lansa, în toamnă, un proiect unic în România, «Oraşul vizibil», prin care se oferă posibilitatea artiştilor plastici contemporani de a-şi expune lucrările pe vitrinele magazinelor care nu funcţionează sau pe o parte a spaţiilor de afişaj public din Cluj-Napoca. Oferim, astfel, o soluţie, o şansă de afirmare a unor artişti contemporani”, a spus Apostu.

Potrivit acestuia, în prima fază vor fi afişate şapte lucrări de artă, care vor fi selectate de un juriu şi care vor fi expuse în spaţiul public. Se vor putea expune lucrări sub formă de postere, bannere sau lucrări video.

Artiştii interesaţi pot trimite lucrările până în 20 septembrie, selecţia va avea loc în 9 octombrie, iar expunerea acestora - în 10 noiembrie. Proiectul va fi lansat, iniţial, în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, iar în funcţie de impact se va extinde în cartiere.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite