Artiştii clujeni, în cursa pentru Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce a câştigat trofeul Cerbul de Aur, Răzvan Krivach vrea să dea lovitura la Eurovision
După ce a câştigat trofeul Cerbul de Aur, Răzvan Krivach vrea să dea lovitura la Eurovision

Răzvan Krivach vrea să dea lovitura în cadrul concursului cu o piesă în limba greacă şi engleză. Sandy Deac (Desperado) nu a dorit să dezvăluie numele interpretei care cântă piesa înscrisă de acesta, însă surse din showbiz ne-au declarat că aceasta ar fi Alexandra Ungureanu.

Clujul ar putea avea reprezentanţi, anul acesta, în cadrul Finalei Naţionale Eurovision, organizate de TVR eveniment al cărui co-producător este trustul Adevărul Holding. Răzvan Krivach, unul din cei mai valoroşi vocalişti din România, deţinător al trofeelor festivalurilor Mamaia şi Cerbul de Aur s-a înscris la Eurovision cu două compoziţii proprii.

„Nu am făcut piesele cu un an înainte, aşa cum fac alţi compozitori. Nici nu m-am gândit că voi participa. M-a motivat faptul că specialiştii au considerat că merit să mă regăsesc în lista aceea de voci”, a explicat Răzvan Krivach.

Piesă cu influenţe balcanice pentru Krivach

Dacă prima piesă înscrisă de artistul clujean, Jack Pot, este o baladă rock cu influenţe R&B şi reggae, Krivach speră să dea lovitura cu melodia Psihedelia, o compoziţie bilingvă, cu versuri în limba engleză şi greacă. Melodia combină stilul balcanic cu cel de operă, având un refren coral.

„E şi o chestiune de gust la Eurovision. Nu ştii niciodată ce trebuie, nici măcar cei care se ocupă de asta nu cunosc 100% reţeta succesului. În ambele piese cred, doar sunt puii mei. Cred, totuşi, că Psihedelia e mai de Eurovision, datorită elementelor balcanice”, a explicat pentru Adevarul Răzvan Krivach. Chiar dacă este un artist care interpretează muzică de nişă, Răzvan Krivach crede în şansele lui în cadrul competiţiei Europene.

„Din ce am văzut în ultimii ani la Eurovision, artiştii care au câştigat trofeul acolo au fost cam de nişă. Inclusiv norvegianul care a câştigat anul trecut, nu avea o piesă care să fie difuzată la radio”, crede artistul.

Sandy Deac pariază pe Alexandra Ungureanu

Chiar dacă iniţial a negat categoric posibilitatea participării în cadrul competiţiei de anul acesta, Sandy Deac participă în cadrul concursului în calitatea de compozitor.

„Da, m-am înscris, însă deocamdată nu vreau să spun nimic. Să vedem rezultatul şi pe urmă pot declara mai multe”, a declarat Sandy Deac. Surse din showbiz au declarat pentru Adevărul că una din piesele trimise de acesta ar putea fi cântată de Alexandra Ungureanu, una din cele mai valoroase voci din România, aflată şi ea în lista interpreţilor recomandaţi de TVR.

Numele celor 15 finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision vor fi făcute publice la data de 6 februarie, iar concursul televizat live de TVR va avea loc pe 6 martie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite