Arpad Paszkany a fost achitat în dosarul Gazeta II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arpad Paszkany
Arpad Paszkany

Acuzat de şantaj şi că ar fi sprijinit un grup infracţional, omul de afaceri Arpad Paszkany a fost achitat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată, în iulie 2009, în urma unei plângeri făcute de Iulian Dascălu, proprietarul Iulis Mall. Procurorii l-au acuzat pe Paszkany de şantaj asupra lui Dascălu şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, respectiv conducerea trustului de presă „Gazeta", prin care s-ar  fi desfăşurat şantajul.

Potrivit procurorilor DIICOT, Paszkany ar fi sprijinit un grup de firme, în perioada 2003-2004, să susţină o campanie de presă îndreptată împotriva omului de afaceri ieşean Iulian Dascălu. Procurorii au mai susţinut că interesul campaniei era să-l determine pe Dascălu să-i cedeze lui Paszkany o bază sportivă din apropierea Casei Tineretului. În cele din urmă, baza sportivă a fost vândută cu suma de 250.000 de euro, fiind achitată prin servicii de publicitate. În contul bazei sportive, firma lui Dascălu, Build Corp, a avut un banner pe stadionul CFR timp de un an.

Paszkany a fost achitat în martie 2011 de către Curtea de Apel Cluj, dosarul ajungând în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce procurorii DIICOT au declarat recurs la sentinţa de la Cluj. sentinţa instanţei supreme este definitivă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite