Arhiepiscopia strânge bani de la clujeni pentru construirea unei noi biserici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului din cadrul Mitropoliei Clujului va începe o colectă publică pentru strângerea sumei necesare construirii unei noi biserici în satul Dealu Negru, după ce fostul lăcaş de cult, monument istoric din anul 1765, a ars în urma unui incendiu.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat, miercuri, că se va face apel şi la sprijinul Consiliului Judeţean Cluj pentru alocarea unei sume de bani necesare noii biserici din satul Dealu Negru.

1,5 milioane de lei pentru biserică

"Vom începe în bisericile de pe raza Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului o colectă publică prin intermediul preoţilor din parohii pentru a aduna de la credincioşi suma de bani necesară construirii unei noi biserici în satul Dealu Negru, în locul celei care a ars în urma unui incendiu. Vom face apel şi la Consiliul Judeţean Cluj să aloce o sumă de bani pentru noua biserică. Noi deja vom începe lucrările la noul lăcaş de cult, am curăţat locul, avem şi un proiect de biserică şi ne apucăm de treabă. A fost o mare nenorocire care s-a abătut asupra credincioşilor din Dealu Negru, dar sperăm să construim o biserică nouă”, a spus înaltul ierarh ortodox.
Acesta a adăugat că în 22 iulie se va încheia colecta publică şi se va vedea exact ce sumă s-a strâns şi dacă va mai nevoie de alţi bani. "Estimăm undeva la 1,5 milioane de lei costurile unei astfel de biserici. Vom vedea în 22 iulie câţi bani vom reuşi să strângem în urma colectei publice", a precizat IPS Andrei.
La sfârşitul lunii iunie, biserica de lemn din localitatea clujeană Dealu Negru a ars în urma unui incendiu.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite