Arestări în dosarul „ia marfa şi fugi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La prinderea infractorilor au participat şi trupele speciale
La prinderea infractorilor au participat şi trupele speciale

Liderul interlop Ovidiu Vancea, zis Balibacea, a fost arestat, la Cluj, alături de alte nouă persoane implicate în fraudarea mai multor societăţi de la care ridicau marfă pentru a o transporta către beneficiari, însă produsele nu ajungeau la destinaţie. Poliţiştii judiciarişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cu sprijinul specialiştilor DGIPI şi SRI, a identificat şi destructurat gruparea infracţională, con

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că suspecţii, V.O. (43 de ani), C. A. (30 de ani), S.G. (35 de ani), M. A. (39 de ani), M. I. (36 de ani) şi C. M. (52 de ani), S.V.D. (32 de ani), O.C.A. (40 ani), S.G. (42 de ani) şi F.A.P. (24 de ani) se prezentau la diferite societăţi comerciale din ţară ca fiind reprezentanţii unor societăţi de transport şi, folosind documente false de înregistrare fiscală, autovehicule cu număr fals de înmatriculare, cât şi acte de identitate false ale conducătorilor auto şi ale delegatului, încărcau diferite mărfuri, pe care nu le mai transportau la destinaţie, comercializându-le ulterior sub preţul pieţei, informează, duminică, Poliţia Română.

Folosind acelaşi mod de operare, în 9 noiembrie, suspecţii s-au prezentat la o societate comercială din municipiul Galaţi de unde au încărcat 19.800 litri ulei comestibi îmbuteliat, în valoare de 117.849 lei, marfă cu care s-au deplasat în municipiul Cluj-Napoca cu intenţia de a o valorifica, contra sumei de 70.000 lei.

Prinşi în flagrant

Colectivul de poliţişti constituit la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, coordonat de şeful inspectoratului, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, au realizat prinderea în flagrant delict a suspecţilor, în momentul în care încercau valorificarea mărfii. S-a dispus indisponibilizarea autovehiculului folosit la transportul mărfii, precum şi a sumei de 35.000 lei oferită de către cumpărător.

De asemenea, pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor, poliţiştii au efectuat zece percheziţii domiciliare, precum şi ale autovehiculelor aparţinând acestora.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, au fost întocmite acte premergătoare privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, complicitate la înşelăciune, uz de fals, instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, s-a dispus reţinerea pe timp de 24 ore a celor zece suspecţi, iar Tribunalul Cluj a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 29 zile.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, ducumentarea activităţii infracţionale a acestora, precum şi stabilirea şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Printre cei zece membri ai grupării din Turda figurează şi Ovidiu Vancea, zis Balibacea, care este cercetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) că ar fi comandat un asasinat împotriva unui alt lider al unui clan rival, Gheorghe Otvos, zis Gagarin. În 2000, un membru al grupării lui Vancea ar fi aruncat o grenadă în Pizzeria Pharaon din Turda, spre masa unde se afla Gagarin. Deşi grenada a explodat, persoanele aflate la masă au scăpat cu răni uşoare.

Vancea a fost achitat de Curtea de Apel Iaşi în acest dosar.

Un alt dosar în care a fost cercetat Vancea este cel al spargerii locuinţei preşedintului Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. După furt, la o percheziţie imobiliară la casa în care locuieşte Vancea a fost descoperit un ceas care îi aparţinea lui Tişe. Acest dosar este pe rolul Tribunalului Cluj.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite