Are nevoie Clujul de o piaţă volantă în centru?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa volantă deschisă sâmbătă, pentru câteva ore, în parcarea de lângă Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail" a trezit opinii contrare şi ruptură în coaliţia de guvernare la Cluj. Dacă unii reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi arhitecţi clujeni susţin că astfel de pieţe se găsesc în toate marile oraşe ale Europei, lângă biserici, alţii cred că nu locul nu este deloc potrivit.

Clujenii au de sâmbătă o nouă piaţă volantă, în centru, în parcarea de lângă Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail", de unde îşi pot cumpăra fructe şi legume direct de la producătorii agricoli veniţi din întreg judeţul. Această iniţiativă nu este văzută cu ochi buni de unii reprezentanţi ai agenţiilor locale de turism şi de arhitecţi care consideră că ar trebui găsită o altă locaţie, că ar trebui să existe un mobilier urban, civilizat, pe care ţăranii să-şi pună marfa.

În schimb, alţii vin cu argumentul modelului european şi istoric: în numeroase oraşe ale Europei se organizează astfel de pieţe volante, într-o zi, preţ de câteva ore, respectiv de-a lungul timpul s-au organizat pieţe în jurul bisericilor. Reprezentanţii agenţiilor de turism din Cluj-Napoca nu cred că organizarea acestei pieţe volante în centrul oraşului afectează în vreun fel imaginea Clujul în ochii turiştilor. Traian Almăşan, directorul agenţiei de turism clujene „City Tours", susţine că ideea nu e rea mai ales că unii turişti le cer să fie duşi în pieţele agroalimentare pentru a-şi cumpăra fructe şi legume proaspete. 

Află despre ce spun arhitecţii despre piaţa volantă din centrul oraşului în ediţia de mâine dimineaţă a Adevărului de Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite