Ardealul, invadat de trupe de talie mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertele trupelor Iron Maiden din Cluj şi Korn din Târgu Mureş sunt cele mai aşteptate evenimente muzicale ale verii. Ardelenii vor mai putea urmări concertele unor artişti şi trupe de talie internaţională, precum Europe, Fedde Le Grand, The Rasmus, Omega, N.O.H.A sau Parov Stelar.

Nu aveţi planuri pentru această vară? Vreţi să aveţi parte de o „minivacanţă” muzicală? „Adevărul de Seară” vă prezintă programul evenimentelor muzicale ale verii în Ardeal, dar şi cât veţi scoate din buzunare pentru a urmări artişti cu notorietate mondială.

11.000 de bilete vândute la Iron Maiden

Cel mai aşteptat eveniment muzical al anului la Cluj-Napoca este concertul legendarei trupe rock Iron Maiden, care va avea loc în inima Ardealului, în parcara Polus Center, pe 15 august. Evenimentul este sponsorizat de finanţatorul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, iar la concert sunt aşteptaţi peste 35.000 de rockeri din Ardeal. Iron Maiden va sosi la Cluj în ziua evenimentului, iar preţul unui bilet de intrare este de 100 de lei. Potrivit lui Liviu Alexa, organizatorul evenimentului, până acum s-au vândut un număr de 11.000 de bilete. „Au fost vândute cam 11.000 de bilete. E destul de bine, mai ales că cele mai multe se vor vinde în luna concertului. Preconizăm că se vor vinde un număr de aproximativ 35.000 de bilete", a declarat Liviu Alexa.
Concertul celor de la Iron Maiden face parte din cadrul turneului mondial „The Final Frontier“, turneu ce anticipează apariţia albumului cu acelaşi nume, primul material discografic de studio Iron Maiden după o pauză de aproape patru ani.

Korn, în premieră în România

Cel mai important festival muzical din Ardeal, Peninsula, va reuni anul acesta la Târgu Mureş, în perioada 26 – 29 august, aproximativ 50 de trupe atât din România, cât şi din străinătate. Printre noutăţile ediţiei de anul acesta ale festivalului sunt suplimentarea cu o zi a evenimentului şi organizarea unei seri retro  sâmbătă, 28 august, când pe scena principală vor urca trupele Phoenix, Omega, dar şi trupa rock suedeză Europe. Printre trupele care vor concerta pe cele patru scene ale festivalului se numără The Rasmus, Zdob şi Zdub, Fedde Le Grand, Hernan Cattaneo, Şuie Paparude, Kumm, Parov Stelar, Spitalul de Urgenţă, Puya, N.O.H.A sau Compact. Trupa Korn este de departe vedeta festivalului, care va închide seria concertelor de pe scena principală duminică, 29 august. „E important că am reuşit să ţinem în continuare festivalul şi că sponsorii au în continuarea încredere în acest brand. Am decis să nu mărim preţul biletelor, în ciuda majorării TVA-ului”, a explicat Camelia Sisko, purtătorul de cuvânt al festivalului. Preţul unui bilet de intrare pentru o singură zi este de 80 de lei, dacă îl cumpăraţi până pe 25 august şi 100 de lei, după această dată.

FânFest se mută în satul Roşia Montană

Ecologiştii ardeleni pot petrece trei zile la FânFest, eveniment ce va fi organizat la Roşia Montantă (judeţul Alba), în perioada 13 – 15 august. Noutatea festivalului este faptul că anul acesta va avea loc chiar în satul Roşia Montană, spre deosebire de ediţiile anterioare când evenimentul s-a desfăşurat pe platoul Jig-Vaidoaia, situat deasupra satului Roşia Montană. Participanţii se vor putea astfel caza sau campa în casele, curțile și grădinile localnicilor. Printre trupele care vor concerta se numără Luna Amară, Grimus, Ţapinarii, Tunderground, Zum, The Others şi Chilli Familli.


Solistul trupei System of a Down, la Sibiu

Festivalul Artmania se va desfăşura în Piaţa Mare din Sibiu, în perioada 13 – 14 august, unde vor concerta nume sonore ale scenei rock. Cap de afiş al evenimentului este Serj Tankian, solistul trupei System of a Down. El va cânta pe 14 august, la Sibiu, în cadrul primului său turneu solo, Elect The Dead. Preţul unui bilet pentru o singură zi este de 90 de lei.






Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite