Aproape un sfert din unităţile şcolare nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, în Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Cuibus, inspector şcolar general Cluj (în centru)
Valentin Cuibus, inspector şcolar general Cluj (în centru)

Aproape un sfert din cele 686 de unităţi de învăţământ din Cluj nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, o altă problemă în judeţ fiind legată de dotările pentru clasa pregătitoare, firma Eurodidactica neputând livra mobilierul pentru două şcoli din cauza taifunurilor din Asia.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că din cele 686 de unităţi şcolare din judeţ 521, respectiv 75,94 la sută, au autorizaţie sanitară de funcţionare, în timp ce 165 de şcoli sunt neautorizate.  Potrivit sursei citate, peste 93 la sută dintre instituţile de învăţământ din judeţ care nu au autorizaţie sunt din mediul rural, principalele probleme fiind legate de lipsa apei şi a toaletelor. Şeful ISJ Cluj a mai spus că până la începerea anului şcolar există posibilitatea ca mai multe şcoli neautorizate să primească autorizaţii sanitare de funcţionare provizorii din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Mobilierul din China, întârzie din cauza unui taifun

În ceea ce priveşte mobilierul pentru clasa pregătitoare, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj a spus că sunt două unităţi şcolare, dintr-un total de 129, unde sunt probleme cu firma care a contractat mobilierul.  "Firma Eurodidactica nu şi-a respectat termenele stabilite pentru livrarea seturilor de mobilier şi am cerut directorilor celor două unităţi - Liceul pentru Deficienţi de Auz şi Liceul de Arte Plastice «Romulus Ladea» - ambele din Cluj-Napoca, să rezilieze contractele şi să apeleze la firme care au livrat deja mobilier. În total e vorba de 30 de seturi de mobilier pentru cele două licee care ar putea fi livrat de alte firme în cursul săptămânii viitoare", a spus Cuibus. Directorul Liceului de Arte Plastice "Romulus Ladea", Octavian Tămaş, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că va rezilia contractul cu firma Eurodidactica şi va căuta un alt furnizor de mobilier. "Am fost anunţaţi de reprezentanţii firmei Eurodidactica despre faptul că din motive de forţă majoră mobilierul pentru clasele pregătitoare va fi livrat în perioada 8-20 octombrie în loc de 1 septembrie. Ne-au transmis că vaporul care aducea mobilierul din China întârzie din cauza unui taifun. Noi vom rezilia contractul şi vom căuta alţi furnizori. Până primim mobilierul nou, vom folosi mobilierul pe care îl avem şi care este reglat pentru elevii de clasa pregătitoare", a spus Tămaş. În judeţul Cluj, aproape 4.000 de elevi vor învăţa în clasa pregătitoare. Probleme similiare privind livrarea mobilierului pentru clasa pregătitoare se înregistrează şi în alte judeţe

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite