Apostu şi Bica au cerut excluderea din PDL. Boc: „Am modificat Codul Etic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu și Emil Boc, în campania pentru Primăria Cluj
Sorin Apostu și Emil Boc, în campania pentru Primăria Cluj

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, după şedinţa liderilor PDL, că s-a decis modificarea Codului Etic astfel încât cel arestat preventiv este exclus din partid, menţionând că Sorin Apostu şi Radu Bica au cerut să fie excluşi din PDL, procedură care nu duce la pierderea mandatului de primar.

„Am decis modificarea Codului Etic astfel încât persoana arestată preventiv este exclusă de drept din partid", a spus Boc, informează Mediafax.

Premierul a menţionat că Sorin Apostu şi Radu Bica au solicitat deja aplicarea procedurii excluderii. „Au solicitat excluderea pentru că demisia ar însemna pierderea mandatului de primar", a spus Boc.

Potrivit acestuia, urmează să se desfăşoare procedurile judiciare în instanţele de judecată, „unde fiecare poate să-şi demonstreze nevinovăţia".

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale. Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid după ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventivă, a anunţat, vineri, conducerea filialei judeţene Cluj a PDL, care arată că Apostu a contribuit, de-al lungul anilor, la consolidarea filialei.

În ianuarie 2009, când Emil Boc a demisionat din funcţia de primar, fiind numit premier, Sorin Apostu a fost desemnat de PDL drept candidat la funcţia de primar pentru alegerile interimare din 15 februarie 2009, pe care le-a câştigat din primul tur, cu 60,48 la sută din voturi.

Apostu a fost sprijint de Emil Boc în campania electorală, apărând împreună în materialele electorale care conţineau sloganul „Am început împreună, continuăm împreună".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite