Apartamentele vechi se scumpesc la Cluj, deşi se ieftinesc în restul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Cluj-Napoca preţurile apartamentelor vechi continuă să crească, deşi în restul ţării acestea îşi pierd din valoare. Potrivit portalului imobiliare.ro, în oraşul nostru dinamica preţurilor sfidează criza în ceea ce priveşte sectorul rezidenţial.

Cel mai mult s-au scumpit apartamentele vechi cu două camere, cu 5,9%, urmate de cele cu o cameră, cu 1%. Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere au rămas aproape neschimbate. Totuşi, o diferenţă mare de preţ s-a observat la apartamentele vechi cu 4 camere din Cluj-Napoca, preţul cerut pentru acestea scăzând cu 15,7%, se precizează într-o analiză care aparţine sursei citate.

“La nivel naţional, preţul cerut pentru apartamentele vechi cu o cameră a suferit cea mai mare scădere, de 7,2 %, de la 1.287 euro/mp, valoare înregistrată în prima săptămână a acestui an, la 1.194 euro/mp, cât s-a înregistrat la jumătatea lunii iulie”, subliniază Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

În topul ieftinirilor, pe plan naţional, urmează apartamentele vechi cu trei camere. Preţul cerut pentru această categorie a scăzut cu 4,8% în acest interval de timp. Apartamentele vechi cu 2 camere s-au ieftinit cu 2,5%, preţul acestora ajungând în prezent la 915 euro/mp. Cu un procent asemănător, 2,3%, s-au ieftinit şi apartamentele vechi cu patru camere. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite