Antreprenorul Radu Georgescu către oamenii de afaceri români: Nu vă ascundeţi în spatele internetului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Georgescu, preşedinte Gecad
Radu Georgescu, preşedinte Gecad

Omul de afaceri Radu Georgescu, fondatorul companiei Gecad, a pus recent, pe blogul său personal, o postare în care critica faptul că site-urile româneşti nu au o secţiune în care să fie descrisă compania, să se specifice adresa companiei, datele de contact, o prezentare a celor din conducere.

„Ştiţi ce nu înţeleg deloc, deloc, deloc: Vă este ruşine cu firmele voastre? Sau nu vreţi să se ştie cine conduce o companie sau un site? Sau vă ascundeţi (voi, personal) de clienţii nemultumiţi? Sau pur şi simplu vă ascundeţi de clienţi? Mă uitam zilele astea pe siturile romaneşti şi constatam că, în proporţie covârşitoare (peste 90%), nu scrie nicăieri cine este compania. În buna tradiţie toate siturile au "despre", dar acolo găseşti încă odată descrierea produselor sau serviciilor; poate o propoziţie incoloră de genul "suntem buni şi avem grijă de clienţii noştri", scrie Radu Georgescu pe http://www.radugeorgescu.ro/.

Acesta susţine că indicatorii de performanţă ai unei companii vor creşte dacă pe site apar informaţii despre adresa companiei, management şi consiliul de directori.

„Vă promit o creştere (semnificativă) a oricăror indicatori de performanţă dacă începeţi să puneţi pe site:

Adresa companiei şi alte date de contact. Aş vrea să ştiu unde eşti. Chiar daca eşti mic, mai bine mic şi vizibil, decât ascuns. Chiar dacă vinzi internaţional, faptul că esti din România este mai bine decât dacă eşti de nicăieri;

Managementul. Vreau să ştiu că în spatele mailurilor stau nişte oameni. Că este cineva care se ocupă ca servicul să fie bun. În ultimă instanţă, dacă ceva nu merge bine să ştiu la cine să sun. Şi două rânduri despre oamenii ceia, să nu fie doar un nume;

Board of Directors, sau Advisors. Dacă exista oameni care vă ajută, puneţi-i acolo. Voi înţelege care este etica, viziunea companiei. Daca nu sunt - voi presupune că nu există.

În general, nu vă ascundeţi în spatele internetului, folosiţi-l pentru mai multă transparenţă. Şi veţi avea multe satisfacţii. Dacă vi se pare altfel, vă rog să îmi spuneţi - sunt deschis să discutăm subiectul, chiar dacă am o părere foarte hotărâtă", notează Georgescu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite