Antrenorul U Jolidon Cluj, Gheorghe Covaciu: Avem o grupă infernală în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul U Jolidon Cluj, Gheorghe Covaciu (foto: http://www.ziare-pe-net.ro)
Antrenorul U Jolidon Cluj, Gheorghe Covaciu (foto: http://www.ziare-pe-net.ro)

Antrenorul handbalistelor de la U Jolidon Cluj, Gheorghe Covaciu, a declarat, luni, că este mândru de calificarea în grupa B a Ligii Campionilor, dar că grupa este una infernală.

Dacă Oltchim şi-a propus cu şanse reale câştigarea trofeului în acest sezon, pentru vicecampioana din Ardeal este o doar primul contact cu cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent. Antrenorul Gheorghe Covaciu recunoaşte acest lucru şi rămâne cu picioarele pe pământ, potrivit Mediafax.

"Sigur că suntem foarte fericiţi, ne-am calificat pentru prima dată în grupe, inclusiv eu ca antrenor, mă aflu la prima experienţă de acest fel şi sunt mândru. Dar, de acum începe greul. Vom avea un program îngrozitor de greu. Lupta pe două fronturi este foarte dificilă, iar noi avem o echipă scurtă. Am intrat într-o grupă infernală din cea mai puternică competiţie şi sper să putem face faţă. În primul rând vom acumula experienţă mare, pentru că nu putem emite mari pretenţii într-o grupă cu două foste câştigătoare, Krim şi Podravka, şi o finalistă a Ligii Campionilor, Gyor. Sigur că ne dorim meciuri şi rezultate bune, dar trebuie să fim şi realişti", a declarat Covaciu.

Tehnicianul de la U Jolidon a făcut referiri şi la întărirea lotului.

"Fetele au primit două zile libere, chiar şi eu am plecat acasă, la Baia Mare. A fost un turneu solicitant, obositor, încheiat cu bine, din fericire, iar acum avem 2 zile să ne revenim, după care reluaăm pregătirea. Totuşi, deja azi-noapte am vorbit cu conducerea despre obligaţia de a întări lotul. Avem nevoie urgentă de un portar şi un pivot de valoare. Vom contacta toate agenţiile de impresariat, pentru că legitimarea pentru Liga Campionilor trebuie făcută înaintea primului meci, din 14 octombrie". U Jolidon va profita de reunirea naţionalei din aceste zile, pentru a se reface înaintea debutului în Liga Campionilor. "Vom avea un program foarte greu. Chiar în 14 octombrie ar fi trebuit să jucăm cu HCM Roman. Vor începe amânările de meciuri, jocuri din trei în trei zile, nu va fi deloc uşor. Primul nostru meci după acţiunea echipei naţionale va fi în 11 octombrie, cu HCM Baia Mare, amânat. Acum, după turneul de calificare, nu avem probleme de sănătate în lot, sper să rămână aşa", a mai spus Gheorghe Covaciu. Vicecampioana la handbal feminin U Jolidon Cluj, care s-a calificat duminică în grupa B a Ligii Campionilor, va debuta în această fază în deplasare, cu Krim Ljubljana, în 14 octombrie. Handbalistele antrenate de Gheorghe Covaciu au învins în finala grupei a 3-a preliminare vicecampioana Rusiei, scor 23-22 (13-11), calificându-se mai departe. În grupa B vor întâlni formaţiile Gyor ETO, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica. Programul echipei clujene în grupa B este următorul: Krim Ljbljana-U Jolidon Cluj (14 octombrie), U Jolidon Cluj-Gyor ETO (20-21 octombrie), U Jolidon Cluj-Podravka Koprivnica (27-28 octombrie), Podravka Koprivnica-U Jolidon Cluj (4 noiembrie), U Jolidon Cluj-Krim Ljubljana (10-11 noiembrie) şi Gyor ETO-U Jolidon Cluj (17 noiembrie). În grupa A va juca şi campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, calificată direct în această fază, adversarele sale fiind Randers HK, Hypo Viena şi Buxtehuder SV. Oltchim va debuta pe teren propriu, tot în 14 octombrie, cu Hypo Viena. Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe se vor califica în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite