Aniversarea Universităţii Babeş- Bolyai ignorată de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de dascăli şi studenţi au asistat vineri seara la Casa Universitarilor, la aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea universităţii clujene.

Împlinirea a nouă decenii de la înfiinţarea universităţii a fost aniversată în prezenţa fostului preşedinte Emil Constantinescu, a lui Ioan Haiduc, preşedintele Academiei Române, a altor rectori din Cluj şi din ţară. Deşi îşi anunţase prezenţa, fostul preşedinte Ion Iliescu a renunţat în ultimul moment să vină la Cluj.

Regele Mihai a transmis gazdelor, prin intermediul unei scrisori, că este încântat de direcţia în care merge universitatea. „Bunicul meu ar fi fost mândru de voi astăzi", a transmis regele Mihai, referindu-se la regele Ferdinand, cel care a ctitorit universitatea în anul 1919. După ce i-a evocat pe foştii dascăli din Universitate, precum Racoviţă sau Blaga, fostul preşedinte Emil Constantinescu a lansat un apel tinerilor, pentru a nu ignora cultura.

După mesajele altor rectori, publicul a asistat la un concert cu arii celebre din opere, printre solişti numărându-se câteva voci consacrate, printre care baritonul Alexandru Agache.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite