Angajaţii de la Cadastru au intrat în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 120 de angajaţi ai Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Cluj au intrat, de astăzi, în grevă japoneză, pe termen nelimitat. Ei sunt nemulţimiţi de reducerile salariale preconizate, dar şi de faptul că de trei luni nu îşi primesc salariile la timp.

Potrivit liderului sindical Mariana Olimpia Şumălan, protestul angajaţilor OJCPI este unul de solidaritate cu toţi colegii din Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu au negociat cu sindicatele contractul colectiv de muncă. Angajaţii de la Cadastru consideră ilegală incadrarea pe o grilă salarială care le-ar reduce salariile cu până la 60%.

"Suntem nemulţumiţi şi de nerespectarea zilelor de plată a salariilor, care ar trebui achitate în fiecare zi de 14. De trei-patru luni nu ne mai primit salariile la timp", a declarat vicepreşedintele sindicatului din cadrul OJCPI, Mariana Şumălan. Potrivit acesteia, următorul pas este greva generală, însă data acesteia nu a fost, încă stabilită.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite