Angajaţii de la Ambulanţă care au uitat să trimită echipaj la accident au fost amendaţi şi suspendaţi din serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţa din Cluj a fost sancţionată cu 20.000 de lei (foto: adevarul.ro)
Ambulanţa din Cluj a fost sancţionată cu 20.000 de lei (foto: adevarul.ro)

Dispecerul care erau de serviciu marţi seara la ambulanţa clujeană a uitat să transmită mai departe informatia primită şi ambulanţa a ajuns cu o întârziere mare la un accident grav produs la doar 36 de km de Cluj-Napoca.

Doi angajaţi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj sunt cercetaţi disciplinar fiindcă au uitat să trimită un echipaj la un accident grav. Cei doi angajaţi anchetaţi sunt dispecerul şi medicul coordonator. Ei au fost suspendaţi pe durata anchetei şi au primit fiecare şi o sancţiune în valoare de 2.000 de lei.

Grav accident la Cluj. Dispeceratul 112 a uitat să trimită salvarea și un motociclist a murit

„Dispecerul ambulanţei nu a transmis, în seara de marţi, imediat informaţia către dispecerul ISU, dispecer care care anunţă SMURD-ul", afirmă şeful Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, doctorul Dorina Duma.

Anchetă în cazul motociclistului mort marţi seara. Raed Arafat: Dispecerul de la ambulanţă este de vină!

Sancţiunată a fost şi instituţia cu 20.000 de lei.

Radu Ignat: „La 112 s-a sunat încontinuu. Multă lume cerea ajutor"

Şeful ambulanţei, Horia Simu, afirma, înainte de începerea discuţiilor în comisia de anchetă, că a fost o eroare umană, o eroare de comunicare, şi că trebuie văzut unde s-a produs această eroare pentru a nu se repeta.

Arafat a cerut sancţiuni dure

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a cerut sancţiuni dure pentru personalul medical în urma unui raport medical primit ieri de la Direcţia de Sănătate Publică din Cluj. „În urma anchetei derulate până acum, medicul coordonator a fost amendat cu 2.000 de lei, la fel şi dispecerul radio. Ambii sunt suspendaţi din funcţie pe durata anchetei. Serviciul de Ambulanţă Cluj a fost amendat cu 20.000 de lei", a spus subsecretarul Raed Arafat la Iaşi.

Mama motociclistului mort la Cluj: „2.000 de lei face viaţa unui om? Aceşti oameni nu au ce căuta la Ambulanţă!"

Potrivit unui comunicat al MS, Arafat spune că personalul medical poate fi acuzat de neglijenţă în serviciu pentru modul în care a acţionat.

„Conform analizei efectuate, au existat întârzieri nepermise între primirea apelului de urgenţă şi momentul alertării echipajului medical în cazul accidentului din această dimineaţă care s-a soldat cu decesul conducătorului de motocicletă", se arată în comunicat dat publicităţii de MS, după conferinţa de presă susţinută de Arafat ieri, la Iaşi.

VIDEO peste 30 de motociclişti, într-un marş prin Cluj, în memoria lui Dragoş. Şi-au turat motoarele lângă sediul ambulanţei

Dorina Duma spune că ancheta va continua şi se aşteaptă raportul medicului legist.

Motociclistul, condus pe ultimul drum de familie şi prieteni

Unii medici susţin că leziunile suferite de motociclist - un tânăr de 29 de ani din Cluj-Napoca - ar fi fost prea grave pentru a mai avea şanse de viaţă. Doctorul Cristian Ursu de la SMURD Cluj spune că motociclistul nu putea fi salvat şi dacă ambulanţa era lângă el.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite