Angajaţii Romtelecom au ieşit în stradă la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul a durat două ore
Protestul a durat două ore

250 de angajaţi Romtelecom au pichetat, astăzi, Palatul Telefoanelor din Cluj-Napoca, cerând conducerii să nu disponibilizeze 600 de persoane de la 1 martie.

Sindicaţişti şi angajaţi din judeţele din Ardeal, la care s-au adăugat persoane venite din Timişoara şi Hunedoara, au pichetat, începând cu ora 11.00, sediul companiei de telefonie, cu pancarte  pe care scrie "Nouă ne pasă! Vouă?", "Vrem paraşute pentru lucrul la înălţime", dar şi bannere cu mesajele "Am apăsat butonul de panică, dar nu ne aude nimeni", "Axa răului pentru reţele: Cluj - Bucureşti - Atena", "Minciuna - noua valoare a companiei", "Voi cu butoanele, noi cu telefoanele".

Nemulţumirile protestatarilor se leagă de disponibilizarea a 600 de angajaţi din întreaga ţară din sectorul Reţea a Romtelecom. Cei care vor fi daţi afară vor fi aleşi din rândul angajaţilor inapţi să lucreze la înălţime, cei care au peste 55 de ani şi sunt consideraţi inapţi de această muncă, cei care nu au carnet de conducere şi cei care au probleme medicale. Angajaţii care se regăsesc în aceste categorii vor fi nevoiţi, în perioada imediat următoare, să conmpleteze cereri de încheiere a contractului de muncă.


Sindicaliştii Romtelecom sunt nemulţumiţi deoarece conducerea companiei a refuzat un dialog deschis cu angajaţii. „Scopul pichetării este să tragem un semnal de alarmă. Nu cred că mai putem strânge cureaua”, a declarat Doru Dăncuş, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Telecomunicaţii.  "Protestăm faţă de planul de reorganizare anunţat de Romtelecom care va duce la disponibilizarea a 600 de angajaţi ai Direcţiei execuţii - operaţii. Vor fi afectaţi, în primul rând, tehnicienii de instalări şi reparaţii, cei care fac ca produsele noastre să fie livrate în condiţii optime clienţilor", a spus Dăncuş.
Doru Dăncuş a adăugat că în perioada următoare proteste similare vor avea loc la Timişoara şi Bacău, urmând să fie organizată o pichetare şi la Bucureşti.


La punctul de lucru din Cluj-Napoca, sunt angajaţi în prezent peste 450 de persoane. Pe lângă cei 600 de salariaţi care vor părăşi compania de la începutul lunii mai, alţi circa 400 de angajaţi au fost transferaţi către Ericsson România de la 11 ianuarie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite