Angajaţii Operei Naţionale din Cluj au intrat în grevă japoneză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de angajaţi ai Operei Naţionale din Cluj-Napoca au intrat, astăzi, în grevă japoneză şi poartă la repetiţii şi la spectacole banderole albe, în semn de protest faţă de atitudinea directorului instituţiei, Rareş Trifan, pe care îl acuză de management defectuos şi căruia îi cer demisia.

Liderul Sindicatului Transilvania Art din cadrul Operei Naţionale din Cluj-Napoca, Dan Gâdea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că protestul este pe durată nedeterminată. "Aproape 200 de angajaţi ai Operei Naţionale Cluj-Napoca au intrat, de luni, pe o perioadă nedeterminată, în grevă japoneză, şi vor purta banderole albe pe braţ la repetiţii şi la spectacolele de pe scena instituţiei. Protestul este îndreptat împotriva atitudinii directorului Operei, Rareş Trifan, care dă dovadă de management defectuos şi lipsă de comunicare şi căruia îi cerem demisia", a spus Gâdea.

Potrivit acestuia, primul spectacol în care angajaţii Operei vor purta banderole albe pe braţ este "Recquiem", de Giuseppe Verdi, care va avea loc miercuri. Opera Naţională din Cluj-Napoca are 193 de angajaţi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Sindicatul Transilvania Art (STA) din cadrul Operei Naţionale din Cluj-Napoca, decizia de declanşare a grevei japoneze a fost luată cu unanimitate de voturi în cadrul Adunării Generale a sindicatului care s-a desfăşurat în cursul zilei de vineri.

Sindicaliştii au mai hotărât să ceară Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional trimiterea la Opera Naţională din Cluj-Napoca a unei delegaţii de reprezentanţi "care să discute şi să găsească împreună cu angajaţii Operei soluţii la problemele ridicate de aceştia".

În 8 aprilie, sindicatul Operei Naţionale Române din Cluj a cerut din nou Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional demisia directorului instituţiei, Rareş Trifan, pentru "management defectuos în detrimentul Operei, al angajaţilor şi al publicului".

În replică, directorul Operei Române din Cluj-Napoca, Rareş Trifan, susţinea că reluarea protestelor în cadrul instituţiei este "o ambiţie personală" a liderului de sindicat Dan Gâdea, care "foloseşte acţiunile sindicale pentru a face presiuni în vederea obţinerii unui post de director" în cadrul Operei clujene.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite