Ecaterina Andronescu la Cluj: Şcolile profesionale şi liceele tehnologice trebuie racordate la nevoile de pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, că şcolile profesionale şi liceele tehnologice trebuie "regândite" şi racordate la nevoile de pe piaţa muncii, întrucât tot mai mulţi angajatori de plâng de lipsa meseriaşilor.

Ecaterina Andronescu a declarat, luni, la Comisia de Dialog Social a Prefecturii Cluj, că din ce în ce mai mulţi angajatori se plâng de faptul că lipsesc meseriaşii de pe piaţă, potrivit Mediafax.

"Trebuie să regândim şcolile profesionale şi liceele tehnologice, care trebuie racordate la nevoile de pe piaţa muncii. Şcolile profesionale şi liceele tehnologice trebuie să asigure, prin profesionalizare, aşteptările angajatorilor, pentru că din ce în ce mai mulţi se plâng că nu mai avem meseriaşi. Trebuie să îi dăm elevului mai multă şansă de reuşită într-un asemenea segment de profesionalizare", a afirmat Andronescu.

Aceasta a adăugat că primele încercări legate de dezvoltarea învăţământului profesional au existat deja în anul 2003.

Andronescu participă, luni, la Cluj-Napoca, la reuniunea de lucru a Comisiei de Dialog Social Cluj, pe tema "Învăţământul tehnic şi profesional din România - prezent şi perspective", propusă de prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan. Dezbaterea se desfăşoară în cadrul Proiectului "Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România", proiect POSDRU implementat de Confederaţia Sindicală Naţională "Meridian" şi Federaţia Agricultorilor "Fermierul".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite