Clujeanul Andrei Marga, cel mai mediatizat om de cultură în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a înregistrat 385 de apariţii, în 77 de surse media. În topul realizat de MediaIQ profesorul clujean a fost urmat de scriitorul Mircea Cărtărescu. „Blonda lui Bote” a adunat de aproape opt ori mai multe apariţii decât Andrei Marga.

Profesorul Andrei Marga şi scriitorul Mircea Cărtărescu ocupă primele poziţii într-un top al celor mai mediatizaţi 30 de intelectuali români, alcătuit de MediaIQ pe baza unei monitorizări a 780 de surse media româneşti, realizată în perioada 15 februarie - 20 august.

Cele mai multe apariţii în media în ultimele şase luni le-a înregistrat Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi fost ministru al Educaţiei, 385 de apariţii, în 77 de surse media. Potrivit MediaIQ, numele lui Andrei Marga apare în 218 articole din domeniul "Politic", cu 10 mai multe decât în domeniul "Educaţie".

Poziţia a doua în top este ocupată de Mircea Cărtărescu, cu 325 de apariţii în ultimele şase luni, în 97 de surse media. Acesta este urmat de istoricul Vladimir Tismăneanu, cu 319 apariţii, actorul Ion Caramitru (308 apariţii) şi scriitorul Mircea Dinescu (304).

Bianca Drăguşanu, cea mai mediatizată vedetă feminină, a înregistrat în ultimele şase luni ale acestui an 2.329 apariţii în presa autohtonă - de aproape opt ori mai multe decât a avut Andrei Marga, cel mai mediatizat om de cultură din România.

MediaIQ s-a lansat în februarie 2010 drept "primul serviciu de media intelligence din România". Serviciul web permite monitorizarea pe bază de cuvinte cheie şi apoi livrarea de rapoarte în funcţie de o serie de parametrii definiţi de utilizatori.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite