Andra se teme de un eşec la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra a mai participat la Eurovision în 2007, cu piesa „Dracula, my love”
Andra a mai participat la Eurovision în 2007, cu piesa „Dracula, my love”

Patru artişti clujeni se regăsesc pe lista de voci recomandate de TVR pentru selecţia naţională Eurovision. Dacă solistul trupei Voltaj, Călin Goia şi Sandy Deac (Desperado) au spus un „nu” categoric participării în cadrul competiţiei din acest an, Andra şi Răzvan Krivach nu au luat încă o decizie în acest sens.

Selecţia Naţională Eurovision 2010 ar putea să nu aibă anul acesta vreun reprezentant al Clujului. Artiştii clujeni, care se regăsesc pe lista de voci recomandată de TVR, pentru a reprezenta România la competiţia care va avea loc în Norvegia, fie nu sunt hotărâţi cu privire la participarea lor, fie au spus un „nu” categoric cu privire la acest aspect.

Solista clujeană Andra, una din cele mai bine cotate voci din ţară şi una din favoritele certe la câştigarea biletului pentru Norvegia, nu are încă o poziţie certă cu privire la participarea ei în cadrul concursului.

Îi e frică de un insucces


Chiar dacă este conştientă de valoarea pe care o are, reţinerea ei este determinată de teama unui posibil eşec în cadrul competiţiei europene. „Să zicem că şansele de participare ar fi de 50%.Ne e frică să ajungem acolo şi să dăm greş. În cazul unei insucces nu se mai ţine cont de cine eşti şi ce ai făcut până atunci”, a declarat Mihai Alexandru, tatăl solistei, care se află în vacanţă în Dubai.

El a precizat că Andra a primit câteva oferte de piese, venite din partea unor compozitori din România, însă până în acest moment nu au găsit o piesă care să o pună în valoare pe interpreta din Câmpia Turzii. „Trebuie să nimereşti şi cea mai bună piesă. Ne e frică de un eşec. Eurovision e un show de televiziune, nu un concurs de voci”, a conchis Mihai Alexandru.

Piesă cu influenţe balcanice

Nehotărât este şi Răzvan Krivach, cântăreţul clujean care are în palmares trofeul Festivalului Mamaia, dar şi al Cerbului de Aur. El a declarat pentru „Adevărul de Seară” că are o melodie, care, potrivit prietenilor acestuia, s-ar potrivi conceptului competiţiei.

„Avem o piesă în stilul bossanova, reggae, cu influenţe balcanice, cu versuri în limba engleză şi greacă. Nu ştiu dacă s-ar potrivit pentru România, din cauza curentului de manele. Piesa ar putea fi interpretată ca fiind din altă zonă şi nu e cazul”, a explicat Răzvan Krivach, care se va hotărâ pe ultima sută de metri, dacă va înscrie piesa la Eurovision.

Selecţia naţională Eurovision este organizată anul acesta, în premieră, de Televiziunea Română în coproducţie cu „Adevărul Holding”. Înscrierile pentru competiţia, care va avea loc în Norvegia, se vor încheia la 14 ianuarie. Finala Naţională Eurovision 2010 este programată pentru data de 6 martie.

Nu vor la Eurovision

Dacă Andra şi Răzvan Krivach nu s-au hotărât cu privire la participarea la Selecţia Naţională Eurovision 2010, Călin Goia şi Sandy Deac nu intenţionează să se înscrie în acest an.

„Nu avem o piesă potrivită pentru concurs, dar nicio o reţinere clară cu privire la participare. Pentru această perioadă ne-am făcut planuri de vacanţă”, a mărturisit Călin Goia, solistul trupei clujene Voltaj. Chiar dacă a bifat câteva ediţii anterioare ale concursului, trupa Desperado nu va înscrie o piesă anul acesta. „Nu am niciun motiv să concurez. Nu mai am timp pentru concursuri”, a explicat Sandy Deac.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite