Anchete în cazul tânărului decedat după o baie la un ştrand din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un minor din Căpuşu Mare a decedat, ieri, la Urgenţe, după ce, cu o zi înainte a stat mai multe minute inconştient pe fundul bazinului în ştrandul Sun din Cluj-Napoca. Întrucât cei trei salvamari care ar fi trebuit să supravegheze zona, nu erau la posturi, Poliţia a demarat o achetă. De asemenea, Primăria va începe o anchetă. 

Poliţiştii au demarat o anchetă, în cazul tânărului de 17 ani, din Căpuşu Mare, care a decedat ieri, la Urgenţe.  Agenţii vor chestiona mai mulţi martori, dar şi pe cei trei salvamari.

Încă nu se cunoaşte cauza morţii tânărului, însă anchetatorii iau în calcul orice variantă, asta deoarece unii martori susţin că salvamarii nu ar fi intervenit la timp, iar alţii spun că băiatul era băut. De asemenea, potrivit poliţiştilor, o anchetă este necesară întrucât înecul este considerat o moarte violentă.

De asemenea, Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, instituţie care are în subordonare RADP-ul, care administrează ştrandul, a susţinut că se va demara o anchetă.

Ştrandul mortal

Totul s-a petrecut sâmbătă după-amiaza, la complexul Sun din cartierul Grigorescu. Un minor în vârstă de 17 ani, care zăcea în stare de inconştienţă pe fundul bazinului mare al ştrandului Sun, a fost văzut de către o tânără care înota în apropiere.

S-a întâmplat în jurul orei 17.40. Fata şi alţi oameni aflaţi în ştrand au strigat după ajutor. Mai mulţi matrori susţin că, întrucât salvamarii nu erau la posturi, minorul a fost scos de către un client al ştrandului.

Abia după aceea au sosit cei trei salvamari, angajaţi ai RADP Cluj, în a cărei administraţie se află complexul, trei tineri de aproximativ 20 de ani.

Unde erau salvamarii?


Mircea Cosmuţă, tânăr care a fost de faţă, ne-a povestit că salvamarii se plimbă destul de rar în preajma bazinului, de obicei aceştia fiind pe terasă ori la bar, unde povestesc cu prietenii sau fumează.

„Am auzit că cineva a strigat că s-a înecat tânărul. Atunci s-a adunat lumea, cineva l-a scos din bazin şi abia după au sosit salvamarii”, ne-a spus acesta. Un alt martor, care a dorit să rămână anonim a susţinut: „Nu ştiu unde erau salvamarii, probabil pe o terasă“.

Această variantă a fost confirmată şi de către Maria Iepure, administratorul ştrandului. „Cineva a sărit după băiat, apoi salvamarii au ajuns repede la faţa locului şi au acordat primul ajutor, până ce au venit cei de la SMURD”, ne-a declarat Maria Iepure, administratorul ştrandului.

Martorii susţin, de asemnea, că tânărul decedat se afla în stare avansată de ebrietate. „L-am văzut înainte şi se vedea că era beat“, a spus unul dintre clujenii aflaţi la ştrand.

A murit la Urgenţe

La câteva minute după ce salvamarii i-au acordat primul ajutor a sosit şi un echipaj SMURD şi lucrători ai Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca. Dacă iniţial se credea că tânărul a decedat, după câteva minute în care l-au resuscitat, medicii au stabilit că acesta prezenta semne vitale, motiv pentru care a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU). A rezitat aici mai puţin de o zi. Ieri, în jurul orei 12.00, băiatul a decedat.

Medicii erau, încă de sâmbătă, rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supraveiţuire ale tânărului care luna viitoare ar fi trebuit să împlinească vârsta majoratului. Potrivit lui Horia Simu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, tânărul era în stare foarte gravă, fiindu-i afectată inima.

„E în stare critică şi probabil că nu scapă. Se vor face analize pentru a vedea dacă e băut sau a folosit droguri“, a declarat, sâmbătă, Simu.

Angajaţii ezită

Tudor Varo, unul din cei trei salvamari, care nu are mai mult de 22 de ani, a negat faptul că nu ar fi fost atent şi ne-a spus că victima a fost scoasă foarte repede din apă. „Suntem trei salvamari care supraveghem mereu bazinul. În acel moment, şi eu şi colegii mei eram aici. Băiatul era foarte beat pentru că l-am văzut anterior“, a spus acesta.

De asemenea, administratoarea complexului a ezitat în momentul în care a făcut referire la regulament, spunând că în incinta localului nu se vinde alcool. Cu toate acestea, oricine îşi poate cumpăra bere la pahar de la barul ştrandului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite