Anchetă în cazul motociclistului mort marţi seara. Raed Arafat: Dispecerul de la ambulanţă este de vină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă în cazul motociclistului clujean care a murit ieri seară, 11 septembrie, pe raza comunei Sânpaul. Raed Arafat a afirmat că a existat o întârziere între apelul primit de la dispeceratul medical şi momentul în care solicitarea a ajuns la echipajul de pe ambulanţă.

UPDATE 14.48 Raed Arafat a declarat că azi, la ora 17.00, va susţine o conferinţă de presă la Iaşi, unde va oferi informaţii şi despre sosirea târzie a ambulanţei ieri la accidentul din comuna Sânpaul. „Nu dispecerul de la 112 este de vină, ci dispecerul de la ambulanţă care nu a anunţat la timp echipajul“, afirmă secretarul de stat Raed Arafat.

VIDEO peste 30 de motociclişti, într-un marş prin Cluj, în memoria lui Dragoş. Şi-au turat motoarele lângă sediul ambulanţei

UPDATE 10.11 Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Cluj-Napoca, medicul Dorina Duma, spune că membrii comisiei care vor ancheta de ce nu a ajuns ambulanţa ieri seară la accidentul din satul clujean Topa s-au întrunit. S-a avansat ora 14.00 pentru primele concluzii ale anchetei.

Un motociclist din Cluj-Napoca a decedat ieri seara, 11 septembrie, într-un accident în zona comunei Sânpaul, dealul Topa mai precis. "La ora 18.58 a fost făcut apel la 112 cu mesajul accident grav cu un motociclist, la 36 de km de Cluj, în localitatea Topa. La ora 19.10, un paramedic a oprit în trafic şi a început să resusciteze pacientul. La ora 19.30, Raed Arafat a fost informat că ambulanţa nu a ajuns la accident. La ora 19.35, SMURD-ul a plecat din staţie. Potrivit lui Arafat, uitaseră să trimită ambulanţa. La ora 20.00, participantul în trafic a oprit resuscitarea, iar la ora 20.10 a ajuns la accident şi ambulanţa SMUD şi a constata decesul“, se arată într-un mesaj trimis de un martor la accident site-ului clujean ştiri de cluj.

Angajaţii de la Ambulanţă care au uitat să trimită echipaj la accident au fost amendaţi şi suspendaţi din serviciu

Purtătorul de cuvânt al poliţiei clujene, comisarul Adnana Ilieş, spune că accidentul s-a produs ieri, 11 septembrie, în jurul orei 19.00, pe DN 1E la kilometrul 33, în afara localităţii Topa Mică din comuna Sânpaul. „B. Dragoş de 29 de ani , din Cluj-Napoca, în timp ce conducea o motocicletă, pe direcţia Zalău-Cluj-Napoca, nu a adaptat viteza la o curbă spre de şi a pierdut controlul asupra autovehiculului. A intrat pe sensul opus şi a ieşit de pe şosea intrând în coliziune cu un cap de pod. A murit la faţa locului.-Cadavrul său a fost dus la Institutul de medicină Legală din Cluj", afirmă comisarul Adnana Ilieş.  

Mama motociclistului mort la Cluj: „2.000 de lei face viaţa unui om? Aceşti oameni nu au ce căuta la Ambulanţă!"

Motociclistul nu putea fi salvat

Secretarul de stat,Raed Arafat, susţine, potrivit site-ului citat mai sus, că a existat o întârziere între apelul primit la dispeceratul medical și momentul în care solicitarea a ajuns la echipajul de pe ambulanță şi că o echipă a Direcției Sanitare Cluj a fost trimisă marți seara în control.

Radu Ignat: „La 112 s-a sunat încontinuu. Multă lume cerea ajutor"

„DSP a început o anchetă. A fost o eroare umană, o eroare de comunicare. Trebuie văzut unde s-a produs această eroare pentru a nu se repeta", afirmă şeful ambulanţei clujene, medicul Horia Simu. Acesta a mai spus că motociclistul a murit la scurt timp după producerea accidentului şi că ancheta va dura câteva zile bune.

Motociclistul, condus pe ultimul drum de familie şi prieteni

Cristian Ursu de la SMURD spune că motociclistul nu putea fi salvat şi dacă ambulanţa era lângă el.

Grav accident la Cluj. Dispeceratul 112 a uitat să trimită salvarea și un motociclist a murit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite