Anchetă în cazul celor doi tineri clujeni înecaţi în Vaser în timp ce făceau rafting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi bărbaţi care au murit, luni, în râul Vaser, Maramureş, în timp ce făceau rafting, erau din Cluj-Napoca şi aveau 32, respectiv 34 de ani, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Maramureş. Ceilalţi trei turişti din grup au scăpat nevătămaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, Gabriela Liahovici, persoanele decedate găsite, luni, în râul Vaser sunt bărbaţi de 32 şi 34 de ani, din Cluj-Napoca. Este vorba despre un angajat al Curţii de Apel Cluj şi altul al Tribunalului Cluj. Mihai Horaţiu P. avea 34 de ani şi ocupa funcţia de grefier-şef al Secţiei Penale - Curtea de Apel Cluj, iar Mircea Bogdan C. avea 32 de ani şi lucra ca programator la Tribunalul Cluj.

„Cei doi făceau parte dintr-un grup de cinci tineri care au urcat luni dimineaţă cu Mocăniţa. Trei dintre ei s-au reîntors cu Mocăniţa, iar alţi doi au coborât pe râu, cu caiacele. Cadavrul unuia dintre ei a fost descoperit în caiac, la kilometrul 21 al râului, iar al doilea, un kilometru în aval. La faţa locului a ajuns o echipă de cercetare formată din criminalişti care au început o anchetă", a spus Liahovici.

Debitul râului era mare

Râul Vaser are multe praguri şi câteva cascade, iar în zonă s-a topit zăpada recent, astfel că debitul râului este mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Ioan Mureşan, a confirmat că trupurile a două persoane au fost găsite, luni după-amiază, în râul Vaser, în apropierea localităţii Vişeu: „În urma unui apel la 112, o echipă de pompieri din Vişeu s-a deplasat în zonă pentru a scoate cadavrele din râu. Conform celui care a făcut apelul la 112, cinci turişti au fost văzuţi luni dimineaţa cu două ambarcaţiuni, iar după amiază alţi turişti au descoperit cele două cadavre".

Mureşan a adăugat că, potrivit apelului, celelalte trei persoane ar fi fost dispărute, informaţia fiind însă infirmată ulterior de Poliţie. Conform lui Mureşan, apelul a venit de la un turist aflat în gara din Vişeu, care fusese sunat de alţi turişti, aflaţi în apropierea râului Vaser.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite