Anchetă administrativă la Penitenciarul Gherla, după ce un deţinut a fost eliberat mai repede cu 53 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce un condamnat a fost eliberat mai repede, dintr-o eroare judiciară a Judecătoriei Gherla, conducerea Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla este cercetat administrativ de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Deţinutul în cauză, Claudiu Radu Alexa, a fost eliberat în 15 februarie 2010, când mai avea de executat 53 de zile până la propunerea de eliberare condiţionată.
Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului, „a fost o eraoare materială a Judecătoriei din Gherla, care dealtfel s-a autosesizat şi a eliberat un alt mandat de executare”. Acesta urma să fie reîncarcerat în 22 martie, dar cu trei zile înainte s-a predat singur la Penitenciarul din Gherla. Datorită acestei erori, deţinutul a stat în libertate aproape o lună.

Bărbatul de 39 de ani avea o condamnare de un an şi patru luni, pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Din cauza acestei erori, conducerea Penitenciarului Gherla este cercetată administrativ. Directorul penitenciarului, Vasile Pop, este cercetat de o comisie de disciplină din cadrul ANP, iar directorul adjunct, comisar şef Adrian Moldovan, dar şi şeful biroului Evidenţă Deţinuţi, subcomisarul Andreea Rotar, sunt cercetaţi de Comisia de Disciplină din cadrul Penitenciarului Gherla.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite