Cluj: Ancheta în cazul accidentelor de la Bechtel se prelungeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Ancheta în cazul accidentelor de la Bechtel se prelungeşte
Cluj: Ancheta în cazul accidentelor de la Bechtel se prelungeşte

Deşi data-limită de finalizare a anchetei în cazul accidentelor de muncă de la Bechtel a expirat, Inspectoratul de Muncă a cerut expertize suplimentare.


Citiţi şi



„S-a solicitat prelungirea termenului de zece zile pentru finalizarea anchetei în cazul celor două accidente de la Bechtel, şi s-au dispus unele expertize tehnice”, ne-a declarat Emilian Roşca, inspector-şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj. Potrivit acestuia, solicitarea a fost făcută pentru a fi explicate toate nelămuririle legate de modul în care s-au produs cele două accidente de muncă. Termenul-limită pentru finalizarea anchetei ITM a expirat la zece zile de la demararea acesteia,  din 9 octombrie.

Adrian Bubău şi Marian Vădan sunt cei doi muncitori care şi-au pierdut viaţa în noaptea de 8 spre 9 octombrie pe şantierul Autostrăzii Transilvania.

Primul accident a avut loc joi, 8 octombrie, în jurul orei 19.30. Potrivit datelor obţinute de Inspectoratul Teritorial de Muncă, bărbatul, Marian Vădan, în vârstă de 44 de ani, a căzut de la o înălţime de şapte metri în timp ce efectua lucrări la rosturile de dilataţie ale unui pod. Bărbatul, angajat al companiei constructoare a Autostrăzii Transilvania, Bechtel, a murit la scurt timp după accident în spital.

Un al doilea muncitor a decedat în jurul orei 1.00 noaptea, după ce a căzut de la o înălţime de 22 de metri, în timp ce lucra la viaductul aflat în apropierea localităţii Luna. Bărbatul, Gheorghe Sebastian Bubău, în vârstă de 47 de ani, era angajatul unui subcontractor al americanilor de la Bechtel. El instala borduri la un viaduct.

Bechtel a oferit bani familiilor victimelor

Fiul unuia dintre bărbaţii ce şi-a găsit sfârşitul pe şantierul Autostrăzii Transilvania, joi noaptea, ne-a declarat că, la numai câteva ore de când tatăl lui murise, şase angajaţi ai Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, i-au vizitat familia la Luduş cu un plic de bani şi explicaţii penibile despre moartea angajatului. „I-au dat mamei un plic cu bani, aşa, mai puţini, că nu erau pregătiţi, şi au promis că se vor ocupa de înmormântare şi ne vor ajuta financiar. Mie şi fratelui meu ne-au spus că, oricând vrem, o să fim angajaţi la ei”, a povestit Sebastian Bubău, fiul mai mic al lui Gheorghe Sevastian Bubău (47 de ani) . Tânărul de 20 de ani spune, însă, că nu va călca niciodată pe acel şantier. Despre cum a murit tatăl lui, reprezentanţii firmei americane au spus familiei din Luduş că „s-a dezechilibrat o minimacara, l-a împins şi a zburat peste pod”.

A căzut de la 22 de metri


Gheorghe Sevastian Bubău a căzut de la 22 de metri, în timp ce lucra la viaductul aflat în apropierea localităţii Luna. S-a întâmplat undeva după miezul nopţii. Era prima zi când lucra în acea zonă pentru Bechtel, după spusele fiului. Pentru a face un ban în plus, de opt săptămâni lucra în tura de noapte, adică de la ora 18.00 până dimineaţa la 04.00. Bărbatul îşi întreţinea singur familia, cu cei aproximativ 2.000 de lei pe care-i câştiga pe lună, la care se adăugau bonuri de masă.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace






 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite