Amenzi de 31.000 de lei pentru vânzarea de produse alimentare expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au dat amenzi în valoare totală de 31.000 de lei unor firme care comercializau produse alimentare congelate, după ce s-a descoperit că mai multe dintre aceste produse aveau data de expirare depăşită cu şapte zile.

„În urma unor controale ale CJPC Cluj au fost aplicate amenzi de 31.000 de lei unor firme care comercializau produse alimentare congelate. Au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale. Principala abatere a fost existenţa la comercializare a unor produse cu data limită de consum stabilită de producător depăşită cu până la şapte zile la legume mexicane, carne pasăre, îngheţată cu vanilie şi carne tocată. A fost oprită definitiv şi retrasă din circuitul consumului uman o cantitate de 51 de kilograme de produse şi au fost oprite temporar de la comercializare 308 kilogame de produse", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, informează Mediafax.

Potrivit acestuia, la comercializarea produsului „carne pasăre - aripi pui" s-a constatat prezenţa unor arsuri de congelare din cauza nerespectării condiţiilor de depozitare şi manipulare prescrise. „Lipsa etichetei cu elemente de identificare - caracterizarea a fost constatată la diferite sortimente de carne, neputându-se stabili încadrarea în data durabilităţii minimale, şi nici starea termică. De asemenea, s-a constatat depozitarea necorespunzătoare, în sensul că au fost amestecuri de legume congelate preambalate puse alături de peşte congelat, existând riscul contaminării alimentelor. Totodată, pachetele cu legume erau decongelate şi recongelate în mod repetat, fiind improprii consumului", a spus Mircea Radu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite