Cluj: Amendată, compania E.On Gaz a recunoscut că a folosit facturi „mincinoase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Amendată, compania E.On Gaz a recunoscut că a folosit facturi „mincinoase”
Cluj: Amendată, compania E.On Gaz a recunoscut că a folosit facturi „mincinoase”

Compania a fost amendată cu cinci mii de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj pentru nereguli privind facturile.

Compania E.On Gaz Distribuţie a fost amendată pentru faptul că a emis facturi duplicat conţinând sume de plată pentru servicii de revizie a instalaţiilor care însă, potrivit consumatorilor, nu au fost făcute. Reprezentanţii E.On Gaz Distribuţie „ar fi recunoscut” faptul că emiterea acelor facturi „prezintă unele neconcordanţe cu realitatea din teren”, potrivit unui comunicat de presă.

Inspectorii CJPC a impus companiei să ia măsuri pentru remedierea acestor practici incorecte, în caz contrat urmând a fi amendaţi cu 30 de mii de lei.


Zeci de clujeni au reclamat, în ultimele zile, la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) că facturile duplicat primite de la E.On Gaz Distribuţie conţin sume de plată pentru servicii de revizie a instalaţiilor care nu ar fi fost efectuate.

„Pe notificarea de plată se specifică obligativitatea de a plăti sumele restante, deşi nu în toate cazurile consumatorii au primit facturi reprezentând contravaloarea serviciilor prestate - verificare tehnică, revizii la instalaţiile interioare de gaze. Cu toate că operatorul economic nu şi-a îndeplinit obligaţia de a trimite facturi şi de a înştiinţa consumatorii, în notificare este dat termenul limită de cinci zile, pentru plata unor facturi despre care nu au avut cunoştinţă, aceasta fiind o practică contrară diligenţei profesionale”, se arată în comunicat.

Potrivit conducerii CJPC Cluj, pentru 2007 şi 2008, E.On Gaz Distribuţie nu a putut prezenta documente din care să rezulte că s-au făcut verificări tehnice şi revizii la toţi consumatorii casnici care au făcut reclamaţie.


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite