Amendă pentru manifestanţii extremişti maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Extremistul a primit 50.000 de lei amendă
Extremistul a primit 50.000 de lei amendă

Organizatorul manifestaţiei de aseară, când un grup de secui, membrii ai grupării de extremă dreaptă „Noua Gardă Maghiară” au ieşit în faţa Catedralei „Sfântul Mihail”, purtând însemne ale Ungariei Mari, a fost amendat cu 50.000 de lei.

„Organizatorul manifestaţiei, un tânăr din Harghita, a fost sacţionat conform Legii 60, pentru organizarea unei manifestaţii publice în mod ilegal”, a precizat inspectorul Gina Pop, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

De asemenea, nouă persoane din aceeaşi grupare au fost duse, aseară, pentru a fi legitimate. În cele din urmă, tinerii din Noua Gardă Maghiară au fost escortaţi de poliţişti până la ieşirea din oraş, la solicitarea acestora. 

Reamintim că, aseară, nouă membri ai Noii Gărzi Maghiare din Plutonul Secuiesc au fost reţinuţi de mascaţii de la Detaşamentul Poliţiei de Intervenţie Rapidă (DPIR), pentru că au  organizat o manifestaţie fără a avea autorizaţie. În zonă  au apărut şi mai mulţi membri ai gruparii „Noua Dreaptă“.

Secuii, îmbrăcaţi în uniforme negre, purtând la gât drapelul alb cu striaţii roşii, însemne specifice grupării, au ieşit în jurul orei 17.00 din Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail”, cu intenţia de a depune o coroană la Grupul Statutar „Matei Corvin“, în semn de comemorare a înfiinţării Batalionului 82 din Armata Ungară, ce s-a petrecut la Cluj-Napoca la 1 Decembrie 1918.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite