Amendă maximă pentru o farmacie care vindea medicamente expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au dat o amendă maximă de 20.000 de lei unei farmacii din Cluj-Napoca unde au fost descoperite, înaintea sărbătorilor de Paşti, zeci de cutii cu medicamente expirate.

Farmacia are la dispoziţie două săptămâni pentru reglementarea situaţiei medicamentelor expirate şi trimiterea acestora pentru incinerare unei firme specializate.

„CJPC Cluj a aplicat amenda maximă de 20.000 de lei unei farmacii din Cluj-Napoca unde au fost descoperite, înaintea sărbătorilor de Paşti, zeci de cutii cu medicamente, vitamine şi suplimente nutritive expirate, unele şi din 2010. Am dispus ca în termen de două săptămâni farmacia respectivă să îşi reglementeze situaţia depozitării medicamentelor expirate şi să le trimită spre incinerare unei firme specializate", a spus Mircea Radu, ;eful CJPC Cluj.

Potrivit acestuia, în urma controlului desfăşurat la farmacia în cauză comisarii CJPC Cluj au constatat că în cursul anului 2010 niciun medicament expirat nu a fost dus la incinerare.

"Se pune întrebarea ce s-a întâmplat cu aceste medicamente, pentru că nu se poate ca timp de un an să nu aibă niciun medicament expirat. Există suspiciuni că medicamentele expirate se dau în pachetele cu medicamente compensate, iar clientul nu mai verifică data expirării când primeşte zece cutii din acelaşi produs. Este bucuros că şi-a găsit compensatele, iar farmaciştii profită", a spus Radu.

Zeci de cutii cu medicamente, vitamine şi suplimente nutritive expirate au fost găsite, în 20 aprilie, de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, în urma unui control la o farmacie din Cluj-Napoca. Controlul a avut loc în urma unei sesizări depuse la CJPC Cluj de un cetăţean care a cumpărat o cutie cu vitamina C expirată în luna ianuarie 2011. Şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, declara că au fost descoperite medicamente expirate din iulie şi august 2010.

"Am descoperit la farmacia Remedium din Piaţa Avram Iancu zeci de cutii cu medicamente, vitamine şi suplimente nutritive expirate. Controlul a avut loc în urma unei sesizări a unui cetăţean care a cumpărat o cutie cu vitamina C care expirase în ianuarie 2011. Am mai descoperit alte cutii din acelaşi produs, expirate din august 2010, dar şi cutii cu amoxicilină expirate din iulie 2010, pansamente expirate din martie 2011 şi suplimente nutritive expirate din februarie 2011. Le vom retrage de la vânzare", spunea Mircea Radu.

Potrivit acestuia, au fost găsite unele medicamente expirate aşezate lângă casele de marcat, iar altele pe rafuri, toate fiind oferite spre vânzare.
"Erau şi cutii cu medicamente expirate depozitate, care nu erau trecute pe o listă, aşa cum prevede legea. Am mai găsit şi 200 de lei într-o încăpere din spatele farmaciei, bani care nu erau înregistraţi în casa de marcat", spunea şeful CJPC Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite