Amenda europarlamentarului Rareş Niculescu, validată de instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Cluj-Napoca a respins astăzi contestaţia depusă de europarlamentarul Rareş Niculescu împotriva amenzii de 200 de lei primită pentru scandalul provocat în barul de manele „Romantic”.

Scandalul în care a fost implicat europarlamentarul a avut loc în noaptea de 7 spre 8 februarie, anul trecut. Potrivit martorilor, după ce a nu a găsit loc la masă, localul fiind închiriat pentru o aniversare, Niculescu şi însoţitorii săi au intrat în conflict cu clienţii aflaţi deja în local. În timpul busculadei, chiar şi sărbătorita, Elena Lăpuşte a fost lovită de Niculescu.

Jandarmii chemaţi la faţa locului i-au amendat pe Niculescu şi însoţitorii săi, Ioan Poenaru, fiul omului de afaceri Ioan Nistor Poenaru şi Gabriel Predescu, manager la hotelul Athos, al aceluiaşi om de afaceri, cu câte 200 de lei, pentru tulburarea liniştii publice.

Plângere respinsă

Niculescu a contestat amenda, plângerea sa fiind respinsă astăzi de Judecătoria Cluj-Napoca. Pe parcursul procesului, Niculescu nu a fost ajutat de însoţitorii săi din noaptea de pomină. Fiind propuşi ca martori ai apărării, instanţa a constatat că adresele indicate nu corespundeau realităţii. În schimb, toţi martorii acuzării au fost prezenţi, inclusiv chelneriţa Elena Lăpuşte, persoana agresată de europarlamentar.

Aceasta a relatat faptul că a remarcat scandalul care începuse în faţa barului şi că s-a îndreptat spre acel loc, pentru a a vedea ce se întâmplă. În faţa ei ar fi fost lovit prietenul ei, Paul Cecan. Dorind să intervină, a fost şi ea lovită de Niculescu. „Abia se ţinea pe picioare, de beat ce era”, a spus Lăpuşte în faţa instanţei.

Fără excepţie, martorii au relatat că Niculescu i-ar fi ameninţat atât pe chleneri, cât şi pe jandarmi, că, prin influenţa pe care o are, se va ocupa de sancţionarea lor.

Nu s-a prezentat la proces

Rareş Niculescu nu s-a prezentat la proces, fiind în prima parte a acţiunii reprezentat de un avocat. În plângerea înaintată instanţei, europarlamentarul a acuzat pe organizatorii petrecerii de provocare, iar apoi pe jandarmi. Niculescu a pierdut nominalizarea la funcţia de purtător de cuvânt al guvernului, în urma acestui scandal. Europarlamentarul nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia instanţei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite