Ambele tabere spun că „U“ e favorită. Cine se impune mâine?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii celor două combatante consideră că „Şepcile Roşii“ pornesc din postura de favorite în partida de mâine, de la Alba-Iulia. Întâlnirea din „Cetatea Marii Uniri“ se apropie, iar tensiunea din cele două tabere a atins cote alarmante

Au mai rămas doar 24 de ore până la meciul pe care-l aşteaptă microbiştii clujeni. Universitatea şi CFR, cele două echipe ale Clujului, vor da piept mâine într-un moment în care raportul de forţe este oarecum echilibrat. Începutul catastrofal de campionat îi face chiar şi pe cei din Gruia să considere că echipa lui Marian Pană are prima şansă la victorie, deşi casele de pariuri o consideră pe CFR favorita întâlnirii.

„Pentru noi orice meci este important, dar tradiţia şi orgoliile care se adună în jurul unui astfel de meci îl face cel mai important al sezonului, atât pentru mine, cât şi pentru echipă şi suporteri. Suntem favoriţi, ţinând cont de situaţia din clasament, dar va fi un meci în care valoarea îşi va spune cuvântul şi sper să fie de partea noastră. CFR e o echipă puternică, e clar că nu trece prin cea mai bună perioadă, dar un astfel de meci naşte orgolii nebănuite“, a declarat Marian Pană. Apoi, preşedintele celor din Gruia, Iuliu Mureşan, a catalogat-o pe Universitatea cu prima şansă, având în vedere startul bun de sezon al „alb-negrilor“.

Cîrţu s-a familiarizat cu miza unui astfel de derby

Deşi a preluat banca tehnică abia de zece zile, Sorin Cîrţu a făcut tot posibilul să culeagă date referitoare la istoricul întâlnirilor dintre cele două, precum şi despre rivalitatea extraordinară dintre cele două galerii. Spune că a mai fost într-o situaţie similară şi atunci când antrena Rapidul, iar în Giuleşti venea Steaua sau Dinamo, dar consideră că derby-ul Clujului este de o însemnătate aparte:

image

Lacina Traore este atacantul pe care mizează CFR în meciul de mâine

„Suntem în faţa unui meci special, care de fiecare dată când s-a disputat a creat polemici atât înainte cât şi după meci. Eu personal nu am fost niciodată susţinător de războaie civile şi nu le-am înţeles niciodată, dar asta se întâmplă în multe oraşe ale Europei. <<U>> este favorită din postura clasamentului şi a stării de spirit din cadrul lotului. Din punctul meu de vedere ambele echipe au locul lor în istoria fotbalului clujean şi mă aştept la o partidă aprig disputată, dar la nivelul fair-play-ului“, a declarat Cîrţu.

Interesul pentru partidă este maxim, până la ora închiderii ediţiei mai existând doar 1000 de bilete din totalul de 6800 scoase la vânzare de organizatori. Conform aşteptărilor, până la ora jocului se vor epuiza toate tichetele scoase la vânzare.

„Niculescu poate face oricând diferenţa“

Sorin Cârţu consideră că cei mai importanţi fotbalişti ai Universităţii sunt Claudiu Niculescu şi Gabriel Boştină şi le atrage atenţia jucătorilor săi că primul este un atacant de geniu: „Niculescu e un jucător la a cărui formare am contribuit şi eu, l-am pregătit într-un mod particular. E un fotbalist în faţa căruia nu ai voie să ai niciun moment de neatenţie, e u fin speculant. Dacă s-ar fi pregătit mai bine, poate ar fi devenit cel mai mare atacant din România“, a spus tehnicianul care l-a pregătit la Extensiv Craiova.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite