Ambasadorul Franţei în România va premia, la Cluj, câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Très Courts

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa, Philippe Gustin (foto: site-ul ambasadei Franţei)
Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa, Philippe Gustin (foto: site-ul ambasadei Franţei)

Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa, Philippe Gustin, va efectua vineri, 22 iunie, prima sa vizită oficială la Cluj-Napoca. Demnitarul se va întâlni cu oficialităţi locale, cu reprezentanţi ai universităţilor şi directori de companii franceze prezente la Cluj.

Acesta va lansa, vineri, la ora 12.15, un „Pachet de bun venit", pachet de servicii (propus de Institutul Francez şi partenerii săi) adresat de studenţii francofoni din Cluj. Pachetul include diverse servicii (bancar, asigurări, telefonie mobilă, turism, carte franceză etc) necesare noilor sosiţi pentru a se instala în oraş şi în comunitate.

Ambasadorul va premia vineri după-amiaza, după ora 17.00,  regizorii români câştigători la a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de foarte scurt metraj Très Courts. Filmele câştigătoare vor putea fi vizionate într-o proiecţie specială, la Cluj-Napoca, vineri, de la ora 17.30, la cinema Mărăşti.

Coordonat de Institutul francez Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de foarte scurt metraj Très Courts s-a bucurat de 6000 de spectatori în cele 23 de oraşe participante din România, 6 oraşe din Ungaria, 2 în Slovacia şi Chişinău în Republica Moldova. Publicul a avut posibilitatea să voteze filmele lor preferate în competiţia internaţională şi în cea românească : în urma votului lor au fost desemnaţi câştigătorii Premiului Publicului Fără Frontiere şi Premiul Publicului din România.

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite