Ambasadorul Canadei, în vizită la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Philippe Beaulne, ambasadorul Canadei la Bucureşti, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru la Cluj, în cadrul căreia s-a întâlnit cu primarul municipiului Sorin Apostu şi cu Florin Stamatian,  prefectul judeţului.

Principalele aspect discutate în cadrul întrevederilor au fost legate de posibilitatea dezvoltării relaţiilor economice pe care Clujul le are  cu Canada.  "Tema discuţiei a fost potenţialul municipiului nostru de a atrage investitori canadieni", au informat reprezentanţii Biroului Mass-Media al Primăriei.

La Cluj-Napoca există în acest moment 39 de societăţi cu capital canadian, printre care şi Bombardier Transportation, lider mondial în industria feroviară, care a deschis la Cluj-Napoca în luna iunie 2009 un centru de servicii angajând astfel peste 100 de clujeni.

Ulterior întâlnirii cu primarul municipiului, ambasadorul Canadei s-a întâlnit şi cu prefectul Florin Stamatian. "Am discutat despre extinderea colaborărilor Clujului cu parteneri canadieni pe plan economic dar şi ştiinţific şi academic şi despre comunitatea de români de acolo. Excelenţa sa a vizitat şi Universitatea Babeş-Bolyai (UBB). Alte posibile colaborări ar fi pe partea de servicii şi soft", a declarat Florin Stamatian, prefectul judeţului Cluj. Potrivit ambasadorului Philippe Beaulne, în ciuda contextului economic nefavorabil, investitorii canadieni sunt interesaţi să investească în Transilvania şi mai ales în Cluj.

"S-ar putea ca în curând să nu mai fie nevoie de vize pentru ţările membre ale Uniunii Europene, implicit pentru România", a precizat ambasadorul canadian.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite