Ambasador al Clujului la doar 9 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţa pianistă Cristiana Dragoş Roman a primit distincţia în cadrul evenimentului „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Speranţele Cetăţii“. Circa 50 de tineri clujeni, care au avut performanţe deosebite în cursul anului şcolar trecut, au primit, aseară, trofee, diplome şi cadouri din partea organizatorilor şi sponsorilor evenimentului.

Cea de-a doua ediţie a evenimentului „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Speranţele Cetăţii“, organizat de Primăria Cluj-Napoca miercuri seara, a fost deschisă de Cristiana Dragoş Roman, în vârstă de doar 9 ani, elevă în clasa a II-a la Şcoala Elf. Micuţa pianistă a interpretat piesa „Fur Elise“, de Beethoven, cu care a câştigat luna trecută locul I la Festivalul Internaţional de Pian „Simone Delbert – Fevrier“ din Nisa, Franţa.

Elevi premiaţi la zece categorii

Anul acesta, elevii au fost nominalizaţi în trei secţiuni: liceu, gimnaziu respectiv clase primare şi grădiniţă. Criteriile pentru evaluarea nominalizărilor au fost: relevanţa performanţei, efectele acesteia asupra şcolii, capacitatea elevilor nominalizaţi de a deveni, prin performanţele lor, vectori de opinie în şcoală, precum şi efortul personal depus.

„Gala de excelenţă 10 pentru Cluj este un eveniment de recunoaştere a tinerilor merituoşi care, prin efortul lor, au adus prestigiu oraşului nostru“, a precizat Sorin Apostu, primarul Clujului. „Am premiat copii care au obţinut performanţe deosebite în domenii cum ar fi: sport, arte, IT, ştiinţe, mediu şi inovaţie. Pentru ca această gală să poată avea loc, ne-au ajutat mai mulţi sponsori din mediul de afaceri clujean, dar şi reprezentanţii instituţiilor din municipiu“, a completat Apostu.

Ambasador al Clujului pe 2010

O noutate a galei „10 pentru Cluj“ a reprezentat-o distincţia de „Ambasador al Clujului“ pentru anul 2010. Potrivit organizatorilor, această distincţie se acordă celor care au dus, în anul care tocmai se încheie, faima Clujului dincolo de hotare. Ambasadorul municipiului pentru acest an a fost declarată Cristiana Dragoş Roman, elevă în clasa a II-a, în vârstă de doar 9 ani. De altfel, micuţa pianistă a fost cea care a urcat prima pe scena Casei de Cultură a Studenţilor miercuri seară, în cadrul galei de excelenţă în care au fost premiaţi cei mai merituoşi elevi ai Clujului.

„Mă bucur că am fost numită ambasador al oraşului meu. Asta înseamnă că am făcut cinste Clujului, oriunde am fost în lume. Pentru mine, pianul este cea mai importantă pasiune, e ca o joacă. Niciodată nu obosesc să exersez“, a spus talentata elevă. Câştigătorii galei de excelenţă au primit trofee, diplome şi cadouri din partea organizatorilor şi sponsorilor evenimentului.

Un mic geniu

Cristiana cântă la pian de la vârsta de 5 ani şi jumătate şi, de mai bine de un an, este de neînvins în concursurile naţionale de pian. În plus, în 2010, a câştigat premiul I la trei festivaluri-concurs internaţionale, desfăşurate în Italia şi în Franţa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite