Amânare: CSM va decide abia în 6 septembrie dacă-l va sancţiona sau nu pe prim-procurorul Tribunalului Militar Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi, magistraţii au amânat luarea unei decizii cu privire la acuzaţiile care i se aduc prim-procurorului Tribunalului Militar Cluj, Viorel Siserman.

Comisia pentru procurori a formulat o acţiune disciplinară împotriva procurorului Viorel Siserman pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. k) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Potrivit sesizării, Siserman ar fi avut o atitudine necuviincioasă faţă de numitul D.E., citat în calitate de martor la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, în timp ce acesta era audiat de către procurorul T.S. În timp ce martorul era audiat, procurorul i-a solicitat direct martorului pe un ton răstit, inadecvat şi insultător - „Marş afară!" - să părăsească biroul.

De asemenea, s-a mai reţinut că, la data de 1 martie 2011, în timp ce numitul L.A., ofiţer de cercetare penală la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, se afla în biroul procurorului de caz T.S., în vederea audierii sale în calitate de martor, procurorul, cu un aer de superioritate, i-a reproşat martorului că ar fi favorizat o persoană cercetată de el, într-un dosar ce a avut ca obiect un accident de circulaţie şi care a plecat fără drept în Afganistan, motiv pentru care ofiţerul de poliţie (martor) ar urma să-i plătească solda şi salariul.

Cauza se află în curs de soluţionare pe rolul Secţiei pentru procurori şi are un nou termen de judecată, la data de 6 septembrie 2011.

Procurorul Viorel Siserman susţine că abia în cursul zilei de ieri a primit o citaţie. „Este absurd să primeşti o citaţie pentru a doua zi. Probabil de aceea s-a şi amânat cauza“, a declarat, pentru „Adevărul de Cluj-Napoca“, Siserman.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite