Alin Tişe l-a atacat pe Horea Uioreanu pe tema spitalului regional de urgenţă: „fie e incompetent, fie e mincinos, fie amândouă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Tişe l-a făcut incompetent şi mincinos pe actualul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu
Alin Tişe l-a făcut incompetent şi mincinos pe actualul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe spune despre actualul preşedinte al CJ, Horea Uioreanu, că este ori mincinos, ori incompetent, ori ambele, atunci când vorbeşte despre spitalul regional de urgenţă din Floreşti.

Vicepreşedintele PDL, Alin Tişe a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că terenul pe care ar urma să fie construit spitalul regional de urgenţă din comuna clujeană Floreşti este liber de sarcini, ca răspuns la acuzaţiile noului preşedinte, Horea Uioreanu. Tişe spune despre acesta Uioreanu că este „incompetent sau mincinos, fie amândouă".

„Am ezitat să am o poziţie publică tocmai pentru că am considerat că preşedintele consiliului judeţean ales are nevoie de timp suficient pentru a se obişnui cu proiectele de la consiliu, mi s-a părut de bun simţ ca o perioadă să nu-l critic, să-l las să-şi facă activitatea, Din păcate, am constat că preocuparea principală pe care o are de la momentul în care a ajuns la consiliu judeţean e aceea de adistruge, de a demola proiectele începute înainte, de a încerca prin orice mijloc să compromită munca întregii echipe de la consiliu judeţean. A dezinformat oamenii cu proiectele începute de noi acolo", a precizat Alin Tişe.

Acesta a mai adăugat că terenul pentru spitalul regional de urgenţă din Floreşti e liber, fără nicio problemă juridică.

„În ceea ce priveşte proiectul spitalului regional de urgenţă, fie Uioreanu e incompetent, fie este mincinos, fie şi una şi cealaltă. Terenul pentru spitalul regional de urgenţă este teren liber fără nicio problemă juridică. Acel teren pe care Consiliul Judeţean l-a preluat, l-a preluat din domeniul public al statului, nimeni nu poate avea un drept asupra unui teren domeniu public al statului pentru că el are acelaşi statut ca şi Piaţa Matei Corvin. Nimeni nu putea să obţină niciun fel de drept pe un teren sub care era un depozit de muniţie. Acel teren este liber şi astăzi, există hotărâri de Guvern, două la număr, prin care s-au transferat toate drepturile asupra acestui teren către consiliu judeţean. La momentul de faţă există un teren de 6 hectare pentru care deja s-au făcut formalităţile de predare-preluare şi un al doilea teren de 8,4 hectare pentru care există hotărâre de Guvern şi trebuie să continue formalităţile de încheiere a procesului verbal şi de operare în cartea funciară. Acea motivaţie prin care susţine că de fapt nu se poate realiza spitalul de urgenţă pe acel teren că ar fi cu probleme este o minciună", a mai completat vicepreşedintele PDL.

Uioreanu spunea săptămâna trecută că sunt mai multe probleme legate de viitorul spital de urgenţă „Când am ajuns la Consiliul Judeţean, mi-am imaginat că lucrurile se vor derula fără probleme, pentru că dispunem de un teren de peste 14 hectare, obţinut de la Ministerul Apărării, ca să descopăr că, de fapt, lucrurile nu stau deloc aşa şi că cea mai mare parte din teren este blocată de un depozit de muniţie al Unităţii Militare din Floreşti. Mai sunt şi alte mici impedimente acolo, cu o mică parcelă care a fost angajată pentru o biserică şi de asemenea şi cu autorizaţia pe care ar trebui s-o obţinem de la Primăria Floreşti, pentru a realiza accesul spre amplasament, din DN1 E60. Însă cea mai mare problemă rămâne depozitul de muniţie, care nu a fost mutat, deşi prin presă s-a comunicat cu totul altceva" a spus Horea Uioreanu, în şedinţa de Consiliu Judeţean de săptămâna trecută.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite