Alimente bio livrate la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii vor avea produse eco fără a trebui să meargă la piaţă
Clujenii vor avea produse eco fără a trebui să meargă la piaţă

O asociaţie din care face parte şi Dacian Cioloş lansează la Cluj primul sistem din ţară de livrare la domiciliu a produselor eco. Asociaţia „Agroecologia” va inaugura mâine, la Cluj-Napoca, în premieră naţională, un sistem original de distribuţie săptămânală a produselor agricole ecologice, direct la domiciliul consumatorului.


Modalitatea de distribuţie este aplicată cu succes în Statele Unite ale Americii şi în unele ţări din Europa. Sistemul de distribuţie, denumit „Coşul Ţărănesc”, va fi gestionat de o echipă operativă care va încheia abonamente cu consumatorii, va prelua comenzile de la aceştia şi le va transmite agricultorilor.

Aceeaşi echipă va prelua marfa de la producători şi o va livra la domiciliul abonaţilor, săptămânal. Colectarea mărfurilor se va face de la opt agricultori, într-o primă faţă, fiind vorba de produse de panificaţie, carne şi lactate, până la legume şi fructe.
Agricultorii sunt producători de mere, suc de mere, cătină şi sirop de cătină, dulceaţă de casă, legume, brânză de burduf, caşcaval, cârnaţi, slănină, tobă, paste făinoase de casă, produse apicole, prăjituri şi vinuri de calitate din judeţul Cluj, dar şi din alte localităţi învecinate cu acesta. Sistemul va fi prezentat pe larg mâine, de la ora 19.00,  restaurantul Casa de Lux, de pe strada Fabricii.

„Coşul Ţărănesc” este, potrivit reprezentanţilor asociaţiei, un sistem echitabil de distribuţie de produse ecologice şi tradiţionale, pe bază de abonament, care vizează, transformarea consumatorului într-un actor responsabil de actul de cumpărare şi de consecinţele acestuia. Astfel, sistemul vizează transformarea „consumatorului” într-un „consum-actor”, conform reprezentanţilor grupului „Agroecologia”.

Derularea procesului de distribuţie

Sistemul „Coşul ţărănesc” perevde ca în ziua de vineri să se transmită fiecărui agricultor comanda săptămânală. Săptămâna următoare, în dimineaţa zilei de luni, agricultorii transportă produsele comandate la depozitul frigorific unde are loc pregătirea comenzilor, iar după masa, o echipă de distribuţie realizează repartizarea produselor la domiciliul consumatorilor şi încasează contravaloarea acestora.

citiţi mai multe în Adevărul


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite