Alice Rotta, soţie de milionar clujean: „Voi protesta zilnic în stradă până cade guvernul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia unui milionar din Cluj a protestat astăzi în centrul oraşului, a doua zi consecutiv,  faţă de politicile Cabinetului Boc. Este pentru prima dată în istoria post-decembristă a Clujului, când unul dintre cei mai bogaţi oameni din oraş protestează în stradă. Emil Boc a fost primarul Clujului până la numirea în funcţia de prim-ministru.

Femeia este decisă să protesteze în fiecare zi,  între orele 11.00 la 12.00, dacă temperaturile nu scad sub -10 grade Celsius.

Mai citeşte şi:

Cel mai bogat clujean: „Trebuie schimbat ceva în ţara asta”

„Aseară m-au sunat foarte mulţi prieteni. Majoritatea au fost surprinşi şi m-au felicitat. Şi toţi au spus că dacă fac ceva mai amplu ei vor fi cu mine". Asta a fost prima reactie pe care a primit-o Alice Rotta, dupa ce s-a plimbat ieri prin centrul oraşului cu două cartoane agăţate de gât pe care scria "Jos Băsescu", respectiv "Jos Guvernul".

Spre deosebire de apropiaţi, oamenii de pe stradă s-au arătat mult mai rezervaţi: "Prea puţini s-au oprit să mă întrebe de ce protestez. Majoritatea s-au plâns că le-a fost tăiată pensia".

Deşi ieri a fost legitimată de Poliţie şi invitată, ulterior, în calitate de contravenient, la sediul Secţiei 1, Alice Rotta e decisă să-şi continue protestul şi zilele următoare, dacă temperaturile nu vor coborî sub -10 grade.

Poliţia şi-a cerut scuze

De altfel, oficialii Poliţiei au ţinut să-şi ceară scuze, când Rotta s-a prezentat în această dimineaţă, conform citaţiei, la Secţia 1. „Chestorul Ioan Păcurar şi comisarul Marcel Bonţidean m-au chemat în biroul lor şi şi-au cerut scuze în numele agentului care m-a legitimat ieri, probabil din exces de zel“, a spus protestatara.

Alice Rotta este soţia omului de afaceri Răzvan Rotta, a cărui avere era estimată la şapte milioane de euro în 2008 de catalogul „Adevărul 500 de miliardari”. Deşi vânzările principalului business al familiei, firma Compexit Trading, au scăzut cu 80% în ultimii doi ani, Răzvan Rotta spune că bugetul familiei nu a fost afectat în nici un fel.

„Nu ne-am privat de nimic, nici măcar de concediu. Ultima dată am fost într-o vacanţă prelungită în Australia şi Noua Zeelandă. Decizia soţiei mele de a protesta nu e dictată de nevoi materiale. Şi e apolítică: niciunul dintre noi nu face parte din vreun partid. Pur şi simplu se teme ca în România să nu se instaureze din nou dictatura", a spus Răzvan Rotta despre protestul soţiei sale.

Alice Rotta a mărturisit că, deşi personal nu duce lipsă de nimic, o impresionează drama românilor mai puţin norocoşi şi a considerat de datoria ei să arate acest lucru. „Şi celor ca mine la pasă", a spus ea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite