Alexandru Pavel ajută studenţii să facă primul pas în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Student şi membru al asociaţiei BEST Cluj-Napoca, tânărul coordonează echipa de voluntari care organizează în această săptămână JobShop, un târg naţional de slujbe.

În cadrul evenimentului care a pornit, în urmă cu 16 ani, de la ideea unui târg de joburi, studenţii clujeni au ocazia să caute oportunități pentru viitor. Ei găsesc la târg de la o simplă informare asupra a ceea se mai întâmplă pe piața muncii şi până la posibilităţi de practică, internship-uri, slujbe part time sau chiar  full-time. Şi nu este borba despre orice fel de joburi, deoarece în cadrul târgului care se desfăşoară până vineri la Cluj participă companii precum Nokia, Continental, Procter & Gamble, Genpact, Soft Vision sau RCS & RDS.

A legat în premieră un parteneriat cu Nokia

Alexandru Pavel are 21 de ani şi este student în anul III la Facultatea de Electronică și Telecomunicații, secția engleză, din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Fiind şi membru al asociaţiei BEST, organizatoarea evenimentului, tânărul a ajuns în acest an cel care se ocupă de coordonarea JobShop. „În fiecare an se alege alt coordonator, tot din cadrul BEST”, ne-a spus acesta.

Astfel a format în acest an propria sa echipă, cu responsabili PR, de resurse umane sau media. Au participat cu toţii la un training, pentru a învăţa ce trebuie să facă, iar după sute de ore de lucru şi nopţi nedormite, tinerii au adus în faţa studenţilor începând de ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor, cea de-a XVI-a ediţie a evenimentului.

„Am spus că vreau să am şansa să lucrez într-o echipă pentru un proiect care mă ajută pe mine şi pe toţi ceilalţi colegi de-ai mei. De aceea m-am alăturat colectivului BEST Cluj-Napoca şi de aceea am ales să organizez JobShop”, mai descrie el. În luna septembrie a anului trecut, împreună cu echipa pe care o coordonează, s-au apucat de treabă şi au reuşit să lege parteneriate în premieră, cum este cel cu Nokia.
„Au multe pretenţii, fiind un partener mare, dar mă bucur că am reuşit să-i aducem alături de noi şi sperăm ca studenţii să depună cât mai multe

CV-uri”, a mai spus Alexandru. Potrivit acestuia, târgul pe care îl organizează aduce în faţa tinerilor şi workshopuri sau un eveniment mai inedit, intitulat „Cariera de succes”, unde mai mulţi invitaţi cu o realizare profesională importantă răspund întrebărilor studenţilor.

Organizatorul târgului îşi va depune şi el CV-ul

Clujeanul ne-a spus că nu va sta în umbră, ocupându-se doar de organizarea târgului, ci îşi va depune chiar şi el CV-ul la mai multe companii din domeniul său. „Mi-ar plăcea să lucrez într-o companie multinaţională, în domeniul managementului reţelelor”, ne-a spus acesta. Anul acesta, la JobShop au participat circa 3.500 de studenţi, potrivit tânărului.

Fiind la prima experienţă de acest gen, Alexandru susţine că recomandă oricui să se implice în organizarea unor asemenea evenimente. „Am lucrat ore întregi, am participat la şedinţe. Recomand oricui să facă asta pentru a-şi dezvolta capacităţile, cum ar fi cea de coordonare”, susţine studentul.

ce-i place
Îi place Cluj-Napoca, oraş în care s-a şi născut, în special pentru locurile sale, dar şi pentru multiculturalitatea de aici. „Îmi place că sunt studenţi din toate colţurile ţării. Clujul e un oraş tânăr, viu”, a apreciat Alexandru.

ce nu-i place
Chiar dacă poate găsi cu uşurinţă argumente pozitive la adresa oraşului, studentul crede că administraţia locală a şi greşit în unele puncte. „E păcat că nu există mai multe spaţii verzi. Oraşul e uneori prea aglomerat”, a conchis acesta.

Profil
Născut în 24 iunie 1989, la Cluj-Napoca
Studii: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Profesie: student
Stare civilă: necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite