Cluj: „L-am văzut pe Alex pe fundul bazinului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan, un băiat de opt ani, a fost cel care l-a anunţat pe instructorul care supraveghea cursul de înot despre faptul că un coleg „a leşinat în apă”.

Mama unui coleg al lui Alexandru Seleş, băiatul de şase ani care s-a înecat joi seară la Bazinul Olimpic, a povestit pentru „Adevărul” momentele de groază prin care au trecut părinţii care îşi aşteptau copiii la ieşirea de la piscină.

Marcela Armanca a relatat că părinţii celor opt copii participanţi la curs au ajuns la Bazinul Olimpic în jurul orei 18.50. „Aşteptam acolo, în faţă, iar la un moment dat i-am văzut pe cei de la SMURD. Prima reacţie a fost să mergem după ei. Nu ne-au lăsat să intrăm. Am intrat în panică, eram speriaţi cu toţii”, rememorează Marcela momentele prin care a trecut vineri seara. Abia după cinci minute, când copiii au ieşit din bazin, i-a venit inima la loc, cu toate că nimeni nu le spusese ce s-a întâmplat.

„E un copil în apă!”

Clujeanca avea să afle întrega poveste abia ulterior, de la fiul ei de opt ani, Bogdan. „«L-am văzut pe Alex pe fundul bazinului. A leşinat în apă», mi-a povestit Bogdi. Apoi, mi-a spus că el a fost cel care l-a observat pe colegul lui, într-un moment de pauză, şi l-a anunţat pe antrenor: «E un copil în apă!”, spune Marcela Armanca.

Conform acesteia, nici fiul ei şi nici colegii de la cursul de înot nu ştiu încă despre decesul lui Alexandru Seleş. „Ştiu doar că l-au luat medicii să aibă grijă de el”, spune Marcela Armanca.

„Mai bine muream eu…”

În ciuda decesul lui Alexandru Seleş, ultima oră a cursului de înot, programată aseară, s-a desfăşurat. La ea au participat, însă, doar trei copii. Potrivit Marcelei Armanca, instructorul Vasile Pop părea extrem de afectat. „Ne-a spus doar atât: «Mai bine muream eu decât copilul»”, a mai povestit Marcela Armanca. Clujeanca a menţionat că nici ea, dar nici ceilalţi părinţi ai copiilor participanţi la curs nu îl consideră vinovat de tragedie pe instructor.

„Când am decis să îl ducem pe Bogdan la înot, ne-am inetresat despre el. E cel mai bun din Cluj, are experienţă de 35 de ani şi niciodată nu i s-a mai întâmplat aşa ceva”, spune femeia.

Mort în ciuda eforturilor medicilor

Alexandru Seleş a murit, joi seară, după ce s-a înecat la finalul unui curs de înot. Medicii SMURD au încercat să-l resusciteze pe băiat mai bine de o oră şi jumătate, după care l-au transportat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, unde inima copilului s-a oprit. „I-am făcut respiraţie gură la gură, am încercat să-l salvez”, a declarat instructorul Vasile Pop.

Deşi rezultatele oficiale vor fi disponibile abia peste 30 de zile, surse din cadrul Institutului de Medicină Legală au declarat pentru „Adevărul” că pe certificatul medico-legal eliberat părinţilor este trecută ca şi cauză a morţii „asfixie mecanică prin înec”.
CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

   

image
image
image
image
image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

Ţi-ai dori să îţi petreci concediul în Caraibe, cu 3.000 de euro în buzunar? Visul tău poate deveni acum realitate. Participă la concursul Miss Click 2009 şi ai şansa de a te distra pe cinste, alături de un prieten! Dă click pe imaginea de mai jos, spune-ne cum te cheamă şi lasă-ne un număr de telefon, iar fotografii noştri te vor contacta în cel mai scurt timp posibil. 

Garantat primeşti 100 de lei şi un photobook profesionist!

Citeşte aici regulamentul concursului

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite