Alarmant: În 2010, peste o treime din consumatorii de etnobotanice clujeni au fost minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o treime din consumatorii de plante etnobotanice din judeţul Cluj, înregistraţi în anul 2010, au fost minori, fenomenul fiind considerat „alarmant" de către Prefectura Cluj.

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian, a declarat, în conferinţa de presă susţinută astăzi, că până la sfârşitul acestei săptămâni va fi elaborat în judeţ un plan de măsuri pentru combaterea comercializării şi consumului de etnobotanice, informează Mediafax.

„Fenomenul comercializării şi consumului de plante etnobotanice în judeţul Cluj este unul alarmant. În cursul anului trecut au fost înregistrate 139 de persoane care s-au adresat medicilor pentru intoxicaţii cu plante etnobotanice, din care 35 la sută, adică 49, erau minori, sub 18 ani. Am decis să facem un plan, care va fi finalizat până la sfârşitul acestei săptămâni, cu măsuri pentru combaterea comercializării şi consumului de astfel de substanţe", a spus Stamatian.

Potrivit acestuia, unităţile medicale din judeţul Cluj vor primi o listă cu denumirea comercială şi conţinutul anumitor pliculeţe, pentru ca medicii să poată recunoaşte ce anume au consumat cei care se prezintă având simptome de intoxicaţii cu etnobotanice. În plus, autorităţile vor lua măsuri de monitorizare a modului de comercializare a substanţelor etnobotanice pe internet sau prin intermediului unor vânzători ambulanţi care vizează unităţile şcolare.

Florin Stamatian a precizat că situaţia în judeţ nu este totuşi foarte gravă, deoarece nu este niciun magazin deschis care să comercializeze astfel de plante, toate fiind închise în urma unor acţiuni ale autorităţilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite