Ajutor pentru o mamă bolnavă de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Colceriu îşi doreşte să învingă boala, pentru a-şi putea creşte copiii.
Maria Colceriu îşi doreşte să învingă boala, pentru a-şi putea creşte copiii.

O clujeancă de 37 de ani, mamă a doi copii, diagnosticată cu cancer, are nevoie de 50.000 de euro pentru o operaţie de transplant în Italia.

O banală durere de cap a determinat-o pe Maria Colceriu (37 de ani) să-şi facă nişte analize de sânge anul trecut, în august, al căror rezultat i-a schimbat definitiv viaţa: leucemie acută limfoblastică. „Nu am fost niciodată bolnavă, iar rezultatul acelor analize m-a pus la pământ. Primul gând a fost «Pe copiii mei cine-i va creşte?»", îşi aminteşte femeia.

Soluţia: transplantul de măduvă

Boala este ţinută, de peste un an, sub control prin tratamentul neîntrerupt cu citostatice. „Fac perfuzii în fiecare sâmbătă. Nu e problemă că mi-a picat părul, nici că mi-e greaţă de multe ori. Important este să rezist, să înving boala. Vreau să-mi pot creşte copiii", mărturiseşte clujeanca.

Şansa de însănătoşire a femeii este un transplant de măduvă, pe care ar urma să-l facă la o clinică de specialitate din Italia. O astfel de intervenţie chirurgicală costă în jur de 160.000 de euro, mare parte din costuri fiind suportate de către Crucea Roşie. Cu toate acestea, familia Colceriu trebuie să achite, pentru operaţie, în jur de 50.000 de euro, bani pe care nu-i are. „Am lucrat în croitorie, însă am rămas acasă, pentru a-mi creşte copiii. Soţul meu lucrează ca instalator. Nu ne plângem, la toată lumea îi este greu. Dar când intervine şi o boală ca a mea, lipsa banilor devine o reală problemă", mai spune Maria Colceriu.

Implicare din partea cunoscuţilor

Pentru strângerea celor 50.000 de euro, s-au implicat, pe lângă membrii familiei, si mulţi cunoscuţi şi chiar şi învăţătoarea fetiţei femeii, Alexandra, care astăzi împlineşte 9 ani. „Încercăm să o ajutăm cum putem. Vom vorbi şi cu părinţii copiilor din alte clase, mereu există o speranţă", arată învăţătoarea fetiţei, Aurica Pulbere.

Nu doar lipsa celor 50.000 de euro reprezintă o problemă, ci şi faptul că nimeni din familie nu s-a dovedit a fi compatibil pentru transplantul de măduvă. „Şi-au făcut analizele şi mama mea, şi surorile mele, dar degeaba. M-am înscrie pe lista de aşteptare de la clinica din Italia la care urmează, sper, să mi se facă transplantul", adaugă Maria Colceriu.

„E greu să-şi păstrezi optimismul"

Maria Colceriu spune că mulţi o condamnă pentru faptul că încă nu le-a spus copiilor săi despre boala sa. „Cum să spun unor copii de 9 şi de 14 ani că am cancer? E greu să-mi păstrez optimismul, însă mergem înainte şi sperăm că totul va fi bine", mai spune clujeanca.

Astăzi e ziua Alexandrei. „Ne vom duce  în oraş, la o pizza, să sărbătorim. Nu vreau ca ai mei copii să fie afectaţi de tot ce mi se întâmplă", încheie Maria Colceriu.

Cei care doresc să o ajute pe Maria Colceriu pot dona bani în contul: RO40BTRL06701201I00757XX, deschis la Banca Transilvania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite