Aglomeraţie matinală pe pârtia de schi de pe Feleac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii parchează încă lângă pârtie, deşi au două spaţii special amenajate Foto: Vakarcs Lorand
Clujenii parchează încă lângă pârtie, deşi au două spaţii special amenajate Foto: Vakarcs Lorand

Schiorii clujeni îşi încep weekendul pe pârtia amenajată lângă releul de televiziune şi şi-l încheie tot acolo

Vasile Mureşan, unul din cei trei acţionari ai afacerii este prezent încă de la deschiderea pârtiei. „Stăm pe rând, ajutăm şi urmărim ce se întâmplă”, explică acesta. Nu este de părere că afacerile pot fi conduse prin telefon din străinătate. „Astea-s posibile doar la televizor sau în Bucureşti”, crede el.

Dis-de-dimineaţă a nivelat cu trackul (buldozer special de teren înclinat) zăpada produsă de pompe peste noapte. Apoi a coordonat personal descărcarea noului utilaj de produs zăpada. „Am fost nevoiţi să-l aducem, după ce una din pompe a cedat noaptea trecută”, mai spune Mureşan.
Coborârile scurtate de sistemul de tarifare.


Schiorii sunt categorici: pârtia este o soluţie foarte bună pentru locuitorii Clujului. „Schiez încă de când mergeam cu doagele prin ţară. Clujenii ar trebui să-i ridicăm statuie patronului, pentru această pârtie”, spune mai în glumă mai în serios pensionarul Petre Lupaş, care vine aproape zilnic din cartierul Andrei Mureşanu. Adina Negruşa atacă săptămânal dealul cu puştii ei, Irina şi Sergiu, care schiază de mici. „Cobor şi de 20 de ori pe zi”, se laudă Sergiu.


Deşi pârtia este considerată una de nivel accesibil, vin chiar şi schiori experimentaţi. Marius Pop vine frecvent din Zorilor. Spune că a schiat pe mai toate pârtiile din Alpi. Dar acolo poţi ajunge doar odată pe an, în schimb „pe Feleac vii în fiecare seară, când vrei să faci puţină mişcare”. Schiorii au şi mici nemulţumiri. „Ar putea fi mai multă zăpadă, pârtia mai prelungită şi de încercat un sistem de taxare mai performant, un card zilnic sau săptămânal, nu plată la fiecare urcare”, spune Pop.

Evitaţi ora de vârf


Patronul Vasile Mureşan a dat asigurări că toate aceste probleme ridicate de schiori sunt avute în vedere pe termen mediu. Pe de altă parte, acţionarii au un proiect pentru punerea în funcţiune a trei pârtii în zona Mărişel- Fântânele. Investiţia include însă şi dezvoltarea sistemului de producere a zăpezii artificiale pe Feleac. Deocamdată singura recomandare din partea patronilor este ca amatorii de schi să evite perioada după amiezii, când se aglomerează teleschiul şi să nu parcheze pe marginea drumului de acces. „Avem amenajate două parcări deasupra pârtiei”, mai spune Mureşan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite